назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Інформаційні технології (ІТ) ::

Вакансія: людина. Як не залишитися без роботи в добу штучного інтелекту

Вакансія: людина. Як не залишитися без роботи в добу штучного інтелекту

КУПИТИ КНИГУ - Вакансія: людина. Як не залишитися без роботи в добу штучного інтелекту


КУПИТИ КНИГУ «Вакансія: людина. Як не залишитися без роботи в добу штучного інтелекту» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Вакансія: людина. Як не залишитися без роботи в добу штучного інтелекту
Автор(и): Томас Дейвенпорт, Джулія Кірбі
Видавництво: "Наш Формат", — 2018

Опис:
Оригінал (англ.): "Only Humans Need Apply: Winners and Losers in the Age of Smart Machines" by Thomas H. Davenport, Julia Kirby

Страх, що технології залишать людей без роботи дуже давній. Та жоден із етапів прогресу поки не спричинив цього. Машини перебрали на себе частину завдань, однак постійно зявлялися нові ніші, а людям залишалися найбільш складні й інтелектуальні задачі. Однак що станеться коли, штучний інтелект глибше проникне в наше життя? Адже тепер технології захоплюють одну з ключових сфер людської діяльності — прийняття рішень.

Автори цієї книги переконують: не варто бути песимістом. Зрештою, тільки люди можуть надихати інших людей, здатні проявляти чуйність, наповнювати справи пристрастю, настроєм та веселощами.

Чому ця книжка

У цій книзі ви знайдете комплексний погляд на те, як спрямувати розвиток технологій на користь людству, яких зусиль для цього потрібно докласти і чому це таки варто зробити.

Для кого це видання

Для найширшого кола читачів, усіх, хто цікавиться майбутнім, розвитком сучасних технологій та їхнім впливом на наше життя.

ЦИТАТИ ˅

Про загрозу робочим місцям

Найпереконливішим доказом того, що автоматизація становитиме дедалі відчутнішу загрозу для вашого робочого місця, є існування певної комп’ютеризованої системи, що вже виконує (вповні або частково) основну функцію вашої роботи.

Про конкуренцію з машинами

Якщо ми справді сподіваємося зберегти значну частину робочих місць для людей, то, можливо, замість тішити себе не надто переконливими припущеннями, варто переосмислити суть конкуренції. Що як у пошуках місця людини на майбутньому ринку праці ми зробимо наголос на тих рисах, які не імітують комп’ютери і які ми не станемо програмувати в системах автоматизації, навіть якби й могли?


Про авторів:

Томас Дейвенпорт (Thomas Davenport) — почесний професор з інформаційних технологій та менеджменту Бебсонського коледжу, співзасновник Міжнародного інституту аналізу, радник компанії Deloitte Analytics, член ініціативної групи з дослідження цифрової економіки Массачусетського технологічного інституту.

Джулія Кірбі (Julia Kirby) — старша редакторка Harvard University Press та дописувачка Harvard Business Review.


ЗМІСТ ˅
  • Вступ
    Починається третя доба автоматизації, коли машини почнуть захоплювати сферу прийняття рішень.

  • Розділ 1. Чи претендують роботи-комп'ютери на вашу роботу?
    Так, розумна машина здатна краще за вас виконувати вашу нинішню роботу — якщо не всю, то принаймні її частину. Поставтесь до цієї загрози серйозно.

  • Розділ 2. Наскільки розумним є штучний інтелект?
    Завдяки технологічному прогресові машини стають більш управними, ніж люди, у виконанні багатьох завдань. Однак інтелект людини й надалі відіграватиме значну роль.

  • Розділ 3. Замість повної автоматизації — ауґментація
    Не запитуйте, яку ще роботу відберуть у людини розумні машини. Натомість почніть формулювати запитання інакше: до якої роботи спонукатимуть нас розумні машини?

  • Розділ 4. Кроки вгору
    Людина може залишити за собою найскладніші інтелектуальні завдання, доручивши «чорнову» роботу машинам, якщо вона буде здатна оперувати ширшими категоріями, ніж штучний розум, і приймати рішення за обставин, коли бракує об’єктивних даних для аналізу.

  • Розділ 5. Кроки вбік
    Хто в своїй діяльності спирається на «людський фактор» і психологію, буде здатен працювати в партнерстві з розумними машинами, домінуючи над штучним інтелектам у всіх тих справах, які виходять за межі суто раціонального підходу.

  • Розділ 6. Кроки всередину
    Люди, які забезпечують продуктивність розумних машин, доручатимуть їм рутинні завдання, але завжди знатимуть, коли треба втрутитися, щоб відкоригувати помилки, і які зміни потрібні, щоб штучний інтелект працював ефективніше. Також вони вмітимуть роз’яснювати іншим людям логіку, якою керуються розумні машини.

  • Розділ 7. Кроки вузькою стежкою
    Зверхність над машинами збережуть і люди з дуже вузькою спеціалізацією, які матимуть надзвичайно глибокі знання й досвід в настільки специфічній сфері, що буде економічно недоцільним автоматизувати її.

  • Розділ 8. Кроки вперед
    Люди, які створюють наступне покоління розумних машин, будуть надзвичайно успішними і як підприємці, і як новатори, здатні впроваджувати цікаві технічні ідеї. Ніхто й ніколи не зможе автоматизувати інтелектуальну працю людини, яка розробляє інформаційні технології.

  • Розділ 9. Як організувати роботу в умовах ауґментації
    Для керівників підприємств ауґментація є єдиною життєздатною стратегією, адже конкурентоздатність можна буде підтримувати тільки шляхом постійного впровадження інновацій і завдяки вмінню використовувати нові програмні продукти.

  • Розділ 10. Утопія чи антиутопія? Як суспільство має пристосовуватися до доби розумних машин?
    Наголос на ауґментації тягне за собою певні зміни в освітній політиці, стратегїі створення робочих місць, а також в інших галузях.

  • Подяки
  • Примітки


ВІДГУКИ ˅
"Описаний авторами світ викликає занепокоєння, але це світ, який ми всі вже потроху впізнаємо і, найімовірніше, побачимо на власні очі". — Wall Street Journal

* * *

"Розумні машини змінять нашу роботу та наше життя. Однак що швидше ми навчимося взаємодоповнювати одне одного, то успішнішою буде наша економічна система". — Маной Саксена, інвестор у сфері штучного інтелекту


НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua