назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Інформаційні технології (ІТ) ::

Велика дев’ятка. Як ІТ-гіганти та їхні розумні машини можуть змінити людство

Велика дев’ятка. Як ІТ-гіганти та їхні розумні машини можуть змінити людство

КУПИТИ КНИГУ - Велика дев’ятка. Як ІТ-гіганти та їхні розумні машини можуть змінити людство


КУПИТИ КНИГУ «Велика дев’ятка. Як ІТ-гіганти та їхні розумні машини можуть змінити людство» в Kniga.biz.ua (за гривні)

КУПИТИ КНИГУ «Велика дев’ятка. Як ІТ-гіганти та їхні розумні машини можуть змінити людство» в BizLit (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Велика дев’ятка. Як ІТ-гіганти та їхні розумні машини можуть змінити людство
Автор(и): Емі Вебб
Видавництво: "Vivat", — 2020

Опис:
Оригінал (англ.): "The Big Nine: How the Tech Titans and Their Thinking Machines Could Warp Humanity" by Amy Webb

У цьому виданні Емі Вебб пояснює, що таке ШІ та яку роль відіграла Велика дев’ятка (Google, Amazon, Apple, IBM, Microsoft, Facebook, Baidu, Alibaba, Tencent) у його розвитку; пропонує сценарії перебігу подій упродовж наступних 50 років; окреслює ризики переходу від штучного вузького інтелекту до сильного штучного інтелекту та штучного надрозуму; пропонує тактичні та стратегічні рішення проблем, які виникнуть за наведеними сценаріями, а також конкретний план перезавантаження сьогодення.

Ви знайдете відповіді на важливі запитання: ким насправді є корпорації Великої дев’ятки — новими месіями чи вершниками технологічного апокаліпсису. І що чекає на світ, трансформований інтелектуальними системами, які не поділяють нашого бачення майбутнього.


Про автора:

Емі Вебб (Amy Webb) — футуристка, професорка стратегічного передбачення NYU Stern School of Business, засновниця Future Today Institute, авторка кількох бестселерів. Вебб потрапила до списку Thinkers50 Radar із 30 мислителів управління, які, швидше за все, визначатимуть майбутнє лідерства та управління організаціями, а також виграла нагороду Thinkar50 Radar 2017 року.


Зміст:
  • Вступ. Перш ніж не буде вороття

    Частина І. ДУХИ В МАШИНІ

  • Розділ 1. Розум і машина: дуже коротка історія ШІ
  • Розділ 2. Ізольований світ племен ШІ
  • Розділ 3. Тисячі порізів: небажані наслідки ШІ

    Частина II. НАШІ ВЕРСІЇ МАЙБУТНЬОГО

  • Розділ 4. Звідси до штучного надрозуму: попереджувальні сигнали
  • Розділ 5. Процвітання у третій комп'ютерній ері: оптимістичний сценарій
  • Розділ 6. Навчитися жити із сотнями порізів: прагматичний сценарій
  • Розділ 7. Династія Ренґун Чжінен: катастрофічний сценарій

    Частина III. ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ

  • Розділ 8. Камінці та валуни: як полагодити майбутнє ШІ

  • Подяки
  • Література
  • Примітки
  • Про авторку


ВІДГУКИ ˅
"«Велика дев’ятка» — провокативна книжка, яку можна читати легко та яка вирізняється з-поміж інших книжок. Емі Вебб демонструє широкі знання про науку, пов’язуючи ШІ та геополітичне напруження, яке може, зокрема, виникнути між США і Китаєм. Вона дає ґрунтовне уявлення про те, як ШІ може змінити нашу економіку та сучасний світовий лад, а також детально розповідає про план, який допоможе людству прокласти кращий шлях". — Аня Мануель, Стенфордський університет, співзасновниця та партнерка RiceHadleyGates

* * *

"«Велика дев’ятка» є важливою та інтелектуально свіжою працею, яка висвітлює перспективність і небезпечність ШІ. Чи слугуватиме ШІ своїм трьом сучасним американським господарям у Вашингтоні, Кремнієвій долині та на Волл-стріт, чи інтересам широкої громадськості? Сконцентрує чи розпорошить він економічну та геополітичну владу? Ми завдячуємо Емі Вебб тим, що вона допомогла нам зрозуміти ці питання і те, як дійти відповідей, що краще послужать людству, ніж наш сьогоднішній шлях. «Велику дев’ятку» слід обговорювати в авдиторіях у всьому світі". — Алек Росс, автор книжки «Індустрії майбутнього»

* * *

"«Велика дев’ятка» дає сміливі прогнози щодо майбутнього ШІ. Але, на відміну від багатьох інших прогнозистів, Вебб відмовляється від сенсаціоналізму на користь обережних аргументів, глибокого історичного контексту та страхітливої правдоподібності". — Джонатан Зіттрайн, професор міжнародного права та професор комп’ютерних наук Гарвардського університету

* * *

"«Велика дев’ятка» — продумана й провокативна, подає ситуацію в далекосяжній перспективі, а перш за все — порушує правильні питання щодо ШІ та показує план оптимістичного майбутнього зі ШІ". — Пітер Шварц, автор книжки «Мистецтво далекосяжної перспективи»

* * *

"«Велика дев’ятка» дає істотні аргументи на користь відмови від мислення «сьогоднішнім днем», щоб людські ресурси не обмежувалися лише корпораціями, які розвивають ШІ. Потенційні сценарії Вебб для конкретних варіантів майбутнього виконані на найвищому рівні, вони дають суспільству детальну картину, якої воно може уникнути або досягти". — Джон Гейвенс, виконавчий директор Глобальної ініціативи IEEE з етики автономних та інтелектуальних систем, автор книжки «Штучний інтелект із серцем: прийняття нашої людяності заради розвитку машин»


НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua