названиеавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Бизнес-концепции, Мышление, Принятие решений ::

Думай, як у NASA. Звички, ідеї та стратегії для досягнення неможливого

Думай, як у NASA. Звички, ідеї та стратегії для досягнення неможливого

КУПИТЬ КНИГУ - Думай, як у NASA. Звички, ідеї та стратегії для досягнення неможливого


КУПИТЬ КНИГУ «Думай, як у NASA. Звички, ідеї та стратегії для досягнення неможливого» в Kniga.biz.ua (за гривни)

КУПИТЬ КНИГУ «Думай, як у NASA. Звички, ідеї та стратегії для досягнення неможливого» в BizLit (за гривни)




Примечание: относительно приобретения книг просим обращаться в соответствующие интернет-магазины либо издательства.
Название: Думай, як у NASA. Звички, ідеї та стратегії для досягнення неможливого
Автор(ы): Озан Варол
Издательство: "Yakaboo Publishing", — 2020

Описание:
Оригінал (англ.): "Think Like a Rocket Scientist: Simple Strategies You Can Use to Make Giant Leaps in Work and Life" by Ozan Varol

Думати як фахівець з космічних польотів — це мислити поза шаблонами, ставити під сумнів стереотипи й усталені патерни мислення, щоб досягати неможливого.

Одне з головних їхніх завдань — уявляння незбагненного та вирішення нерозв’язаного. Завдяки таким підходам людині вдалося ступити на Місяць, а космічні кораблі можуть долати мільйони кілометрів у відкритому просторі. І ці підходи можна застосовувати у різних професіях і сферах життя, щоб досягати результатів. Сьогодні існує низка інституцій, які впроваджують способи мислення, притаманні космонавтиці у свою модель бізнесу. Це допомагає розпізнавати дезінформацію та псевдонауку, бути креативним, розвивати критичне мислення. Приєднатись до цього кола може кожен, а як це зробити можна дізнатись з цієї доступної і практичної книжки.


ВІД АВТОРА ˅
Компанії зазнають невдачі, бо вони дивляться лише у дзеркало заднього огляду й продовжують використовувати все ті ж звичні стратегії. Замість того, щоб піти на ризик невдачі, вони дотримуються статусу-кво. У нашому повсякденному житті ми не тренуємо м’язів критичного мислення й даємо змогу іншим доходити висновків замість нас. Як наслідок, ці м’язи з часом атрофуються. Без усвідомленого колективного прагнення ставити під сумнів неспростовні твердження демократія загниває й поширюється дезінформація. Коли мас-медіа розповідають і відтворюють альтернативні факти, то такі факти перетворюються на істину. І тоді вже неможливо відокремити псевдонауку від науки істинної.

За допомогою цієї книги я прагну створити армію непрофесійних фахівців із космонавтики, які ставитимуться до повсякденних проблем так, ніби вони фахівці-астрофізики. Ваше життя стане вашою власністю. Ви ставитимете під сумнів переконання, стереотипи й усталені патерни мислення. Коли інші бачитимуть перепони на шляху, то ви бачитимете можливості для того, щоби змінити реальність під своє прагнення. Ви ставитиметеся до проблем раціонально й породжуватимете інноваційні рішення, які змінять статус-кво. Ви здобудете набір інструментів, який дасть вам змогу розпізнавати дезінформацію та псевдонауку. Ви прокладете нові шляхи й збагнете способи подолання проблем нашого майбутнього.

Як бізнесмени, ви формулюватимете правильні запитання й використовуватимете правильний набір інструментів для ухвалення рішень. Ви не можете гнатися за трендами, дотримуватися найновішої моди або діяти просто тому, що так учиняють ваші конкуренти. Ви випробовуватимете межі й здійснюватимете те, що іншим здавалося неможливим. Ви приєднаєтеся до елітного кола інституцій, які починають запроваджувати мислення, притаманне космонавтиці, у свою модель бізнесу.

[...]

Ця книга цілком практична. Вона не є однією лише проповіддю користі мислення, типового для фахівця з космічних польотів. Вона пропонує вам конкретні, дієві стратегії застосування такого мислення на практиці, незалежно від того, чи ви перебуваєте на стартовому майданчику космічної ракети, чи в залі засідань, чи у вашій вітальні. Щоби проілюструвати, як широко можна застосовувати ці принципи, книга об’єднує захопливі випадки з космонавтики та відповідні епізоди з історії, бізнесу, політики й права, демонструючи спосіб мислення, притаманний науці про космічні польоти.

[...]

У цій книзі я обрав для пояснення дев’ять головних принципів із науки про космічні польоти. Я відкинув інші ідеї, наче фрагменти плівки у монтажній, сфокусувавшись на ідеях, украй важливих поза межами дослідження космосу. Я поясню, в які миті вчені відповідають цим ідеалам, а в які — ні. Ви навчатиметеся на перемогах і на невдачах науки про космічні польоти, на її найвеличніших моментах, проте й на її катастрофах.

Як і політ космічних апаратів, цю книгу поділено на стадії.

Перша стадія — запуск — покликана розпалити ваше мислення. Інноваційне мислення сповнене невизначеності, тож ми почнемо з цього. Я розповім вам про стратегії, якими фахівці з космічних польотів послуговуються для того, щоби приборкати невизначеність і перетворити її на перевагу. Після цього я звернуся до мислення на підставі перших принципів, — воно є компонентом кожної революційної інновації. Ви дізнаєтеся про найбільшу помилку, якої припускаються бізнесмени під час породження ідей, про невидимі правила, що обмежують ваше мислення, про те, чому віднімання, а не додавання — шлях до оригінальності. Далі ми поглянемо на розумові експерименти та мислення, що оперує вельми амбітними проектами: це стратегії, якими послуговуються фахівці з космонавтики, бізнесмени-новатори й професіонали світового рівня для того, щоби трансформувати себе з пасивних спостерігачів на активних інтервентів у реальність. Разом із цим, ви дізнаєтеся про те, чому безпечніше літати ближче до Сонця, як використання одного-єдиного слова здатне стимулювати креативність і на що вам слід наважитися першим, аби почати рухатися до сміливої мети.

Друга стадія — прискорення — сконцентрована на розвиткові ідей, створених на першій стадії. Спершу ми дослідимо, як переінакшити й вдосконалити ваші ідеї, а також, чому пошук правильної відповіді починається з формулювання правильного запитання. Тоді ми проаналізуємо, як помітити хибність ваших ідей, змінивши вашу типову звичку переконувати інших у тому, що ваша думка слушна, на звичку спростовувати свою думку. Я продемонструю, як здійснювати тестування й проводити експерименти, наче фахівець із космічних польотів, аби впевнитися в тому, що ваші ідеї матимуть найкраще місце приземлення. Також ви познайомитеся зі стратегією невпинного тренування астронавтів, що нею ви можете скористатися для того, аби блискуче провести вашу наступну презентацію чи запустити новий товар на ринку. Ви дізнаєтеся, як прихід до влади Адольфа Гітлера можна розтлумачити за допомогою схожого дефекту конструкції, що спричинив катастрофу космічного апарата Mars Polar Lander 1999 року. Крім цього, ви зрозумієте, яким чином проста стратегія, що врятувала сотні тисяч передчасно народжених дітей, також уберегла місію Mars Exploration Rovers після того, як її скасували. Врешті-решт, я розповім, чого може навчити вас один із найнезрозуміліших наукових концептів людської поведінки.

Третя й остання стадія — це досягнення. Ви дізнаєтеся, чому останніми компонентами для повного розкриття вашого потенціалу є як успіх, так і невдача. Ви збагнете, чому мантра «зазнавай невдачі швидко й часто» здатна вберегти вас від катастрофи. Я продемонструю, як один дефект призвів до колапсу гіганта бізнесу і як такий же дефект спричинив вибух шатла. Я поясню, чому компанії на словах вчаться на своїх невдачах, проте на практиці вони до цього не здатні. Ви зрозумієте, чому вигідно ставитися до успіху й невдачі однаковим чином і чому топові професіонали розглядають безупинний успіх як тривожний знак.

Наприкінці третьої стадії замість того, щоби світ формував ваші думки, ви почнете своїми думками формувати світ. Ви не просто мислитимете поза рамками, а будете здатні прогинати рамки під себе.


Про автора:

Озан Варол (Ozan Varol) — астрофізик, фахівець з космічних польотів, який здобув другу юридичну освіту та став університетським викладачем, фахівцем з кримінального, конституційного та компаративного конституційного права, його наукові статті здобули численні престижні наукові відзнаки. У вільний від академічної та викладацької роботи час Озан веде власний подкаст Famous Failure (Знамениті провали) і блог з персонального розвитку, ефективності та життєво-кар’єрного балансу, а також публікується у виданнях The Wall Street Journal, Newsweek, BBC, Time, CNN, The Washington Post, Slate та Foreign Policy.


Зміст:
  • Вступ

    Перша стадія: Запуск

  • 1. Політ усупереч невизначеності
  • 2. Мислення, що апелює до перших принципів
  • 3. Розум у грі
  • 4. Амбітне мислення

    Друга стадія: Прискорення

  • 5. А якщо запустити не один, а два марсоходи?
  • 6. Сила раптової зміни своєї думки
  • 7. Тестуй так, як летітимеш, і лети так, як тестував

    Третя стадія: Досягнення

  • 8. Ніщо так не сприяє успіху, як невдача
  • 9. Ніщо так не зазнає невдачі, як успіх

  • Епілог. Новий світ
  • Що далі?
  • Подяки
  • Про автора
  • Примітки


Рецензії:
НОВЫЕ КНИГИ ПО ТЕМЕ:ПОПУЛЯРНЫЕ КНИГИ ПО ТЕМЕ:



МЕТОДОЛОГИЯ: Стратегия, Маркетинг, Изменения, Финансы, Персонал, Качество, ИТ
АКТУАЛЬНО: Новости, События, Тренды, Инсайты, Интервью, Бизнес-обучение, Рецензии, Консалтинг
СЕРВИСЫ: Бизнес-книги, Работа, Форумы, Глоссарий, Цитаты, Рейтинги, Статьи партнеров
ПРОЕКТЫ: Блог, Видео, Визия, Визионеры, Бизнес-проза, Бизнес-юмор

Страница Management.com.ua в Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управленцев    Management Digest в LinkedIn    Отслеживать нас в Twitter    Подписться на RSS    Почтовая рассылка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua