назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Історія, Бізнес-романи, Мемуари ::

Історія LEGO. Як цеглинки завоювали світ

Історія LEGO. Як цеглинки завоювали світ

КУПИТИ КНИГУ - Історія LEGO. Як цеглинки завоювали світ


КУПИТИ КНИГУ «Історія LEGO. Як цеглинки завоювали світ» в Kniga.biz.ua (за гривні)

КУПИТИ КНИГУ «Історія LEGO. Як цеглинки завоювали світ» в BizLit (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Історія LEGO. Як цеглинки завоювали світ
Автор(и): Нільс Лунде
Видавництво: "Наш Формат", — 2021

Опис:
Оригінал (дан.): "The Miracle at LEGO (Miraklet i LEGO)" by Niels Lunde

Ця історія почалася зі скрути. У 1932 році Оле Кірк Крістіансен робив прасувальні дошки і сходи, але фінансова криза позбавила його заробітку. Тоді він із сином узявся виготовляти дерев’яні іграшки й назвав свою компанію LEGO — від данських слів на позначення «грати добре».

Минуло 17 років, перш ніж з’явився її символ — пластмасова поєднувана цеглинка. А далі все закрутилося: масштабування, успіх, криза, кадрові зміни, відновлення, спад, крах 2004-го — і масштабне повернення тоді, коли всі прогнози вказували на кінець ери LEGO.

Чому варто купити цю книгу

У яких умовах розвивалася компанія? Які особистості творили її майбутнє? Як «династія» Крістіансенів довірила власний бізнес «сторонній» людині — Йорґену Віґові Кнулсторпу? Як LEGO вдалося об’єднати дітей з усього світу? Що криється за кольоровими цеглинками і веселими чоловічками? Про все це й навіть більше пише Нільс Лунде.

Для кого книжка

Для широкого кола читачів, всіх, хто відчуває ностальгію за дитинством та водночас хоче зрозуміти секрет світової популярності загальновідомих цеглинок.


ЦИТАТИ ˅

Про перше партнерство LEGO

Навесні 1998 року, LEGO уклала угоду з американським кінопродюсером Джорджем Лукасом. Передбачався початок співпраці, за умовами якої компанія LEGO мала б створювати образи та продукти, пов’язані з новим великим серіалом про «зоряні війни». Спочатку рада LEGO була налаштована скептично, ба навіть проти, оскільки співпраця з Lucasfilm означала б серйозний розрив із традицією LEGO. Ще з часів Олє Кірка Крістіансена компанія вважала за честь працювати самостійно, без партнерів. LEGO прагнула створювати власну продукцію самотужки. Усі ці роки такий підхід лежав в основі культури компанії, особливо тоді, коли її очолював «хрещений батько» Кірк Крістіансен. Продаж продуктів Star Wars перевищив усі очікування. Уже в неділю, 16 травня 1999 року, Politiken могла сповістити, що набори моделей Star Wars розкупили у США.

Про спілкування керівництва з підлеглими

Йорґен Віґ Кнулсторп намагався пояснити ідею Shared Vision, іноді дуже простою мовою, деколи складнішою, не зовсім зрозумілою більшості працівників. Та він незмінно просив своїх 5000 співробітників відповідати йому безпосередньо у блозі чи надсилати листи на електронну пошту. Кнулсторп писав також про набутий у спілкуванні із замовниками досвід, про те, як вони бачать LEGO. Приміром, про зустріч із топменеджментом американської мережі Wal-Mart у штаб-квартирі в Арканзасі, де був присутній і генеральний директор Лі Скотт, і де люди цього американського гіганта похвалили відповідального продавця LEGO за його вміння обслуговувати клієнтів. Кнулсторп миттєво кинувся писати про це у своєму блозі, повідомляти цю вістку всій організації.


Про автора:

Нільс Лунде (Niels Lunde) — данський письменник і бізнес-журналіст, головний редактор ділового щоденника Brsen. Здобув ступінь магістра з політології, завершив кілька управлінських програм. Написав шість книжок з бізнесу та менеджменту.


Зміст:
  • Найважливіші постаті
  • Передмова

  • Виступ у вівторок, 7 березня 1978 року
  • LEGO перекидає кашкети через стіну
  • Fitness
  • Пол Плуґманн проводить чистку
  • Хибною стратегією на повній швидкості
  • Крах
  • «К’єльд повер гається додому»
  • Найтемніші часи
  • Shared Vision
  • Розправа над Flextronics
  • «Кнулсторп-метод»
  • Vision 2022
  • Shared Vision завершено

  • Післямова
  • Джерела книжки


ВІДГУКИ ˅
"У «Диві LEGO» Нільс Лунде перевершує самого себе. Це одна з найзахопливіших і найпроникливіших данських книжок про бізнес. Вона глибша, ніж просто біографії топ-менеджерів і життєписи компаній". — Генрік Орсголст, Berlingske Business

* * *

"Чудовий приклад історії бізнесу. Дуже добре написано, вдало і грамотно проаналізовано". — Улла Бексґаард, Jyllands-posten


НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua