назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Економіка, Суспільство ::

Дієва економіка для важких часів

Дієва економіка для важких часів

КУПИТИ КНИГУ - Дієва економіка для важких часів


КУПИТИ КНИГУ «Дієва економіка для важких часів» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Дієва економіка для важких часів
Автор(и): Абхіджіт Банерджі, Естер Дюфло
Видавництво: "Наш Формат", — 2021

Опис:
Оригінал (англ.): "Good Economics for Hard Times" by Abhijit V. Banerjee, Esther Duflo

Економіка майбутнього: зробити світ людянішим

Апокаліпсис можна спинити — принаймні економічний. Майбутнє може бути інакшим — із доступом до освіти, подоланням бідності, захистом мігрантів і вирішенням кліматичних проблем. У цьому переконані Абхіджіт Банерджі й Естер Дюфло. Вони з 2003 року досліджують, як урівноважувати економіку й боротися з бідністю, а 2019-го навіть отримали за це Нобелівську премію.

Чому варто купити цю книгу

Науковці тверезо вивчають факти, спростовують міфи, скептично ставляться до чудодійних рецептів і описують, який вигляд матиме дієва економіка для важких часів. Чи правда, що імміграція негативно позначається на зарплатах місцевим? Що таке «китайський шок» і як він впливає на світову економіку? Що переважить на терезах штучного інтелекту: допомога людству чи зникнення багатьох професій і безробітність? Про це та інше ви довідаєтеся з книжки, яку радять почитати Білл Ґейтс, Дарон Аджемоґлу й Тома Пікетті.

Для кого книжка

Для широкого кола читачів, всіх, хто хоче дізнатись та сформувати власну думку про велике коло питань, від яких залежить майбутнє економіки та й взагалі доля світу: торгівля, клімат, міграція, податки, субсидії, безумовний основний дохід, освіта, ціна економічного зростання.


Про авторів:

Абхіджіт Банерджі (Abhijit V. Banerjee) — економіст родом з Індії, співзасновник Лабораторії з дослідження проблем бідності при Массачусетському технологічному інституті, член Консорціуму з питань фінансових систем і бідності. Співавтор книжки «Економіка бідності». У 2019 році разом з Естер Дюфло отримав Нобелівську премію за експериментальний підхід у боротьбі з бідністю.

Естер Дюфло (Esther Duflo) — американка французького походження, економістка, наукова асистентка Національного бюро економічних досліджень США. Керує програмою з економіки розвитку при Центрі досліджень економічної політики. У 2012 році увійшла до списку «100 світових мислителів» за версією журналу Foreign Policy.


Зміст:
  • Передмова до українського видання
  • Передмова

  • Розділ 1. Зробимо економіку знову величною
  • Розділ 2. Із пащі акули
  • Розділ 3. Муки від торгівлі
  • Розділ 4. Уподобання, бажання й потреби
  • Розділ 5. Кінець зростання?
  • Розділ 6. У гарячій воді
  • Розділ 7. Механічне піаніно
  • Розділ 8. Легітимний уряд
  • Розділ 9. Гроші й турбота

  • Висновки. Дієва та недієва економіка

  • Подяки
  • Примітки


ВІДГУКИ ˅
"Банерджі та Дюфло занурюються у сфери нових досліджень, що ставлять під сумнів традиційні погляди на різні проблеми, і пропонують переконливе бачення того, як їх розв’ язати. Цю працю обов’язково варто почитати". — Тома Пікетті, автор книжки «Капітал у ХХІ столітті»

* * *

"У бурхливі часи, коли під прапором економіки об’єдналися погані стратегії та ідеї, здоровий глузд і дієва економіка потрібні ще більше, ніж зазвичай. Ця різнобічна та приваблива книжка прояснює ситуацію і показує, що розумні економічні ідеї можуть багато чого навчити. Не лише в тому, що стосується міграції, торгівлі, автоматизації та зростання, а й у сфері довкілля та політичного дискурсу". — Дарон Аджемоґлу, співавтор книжок «Чому нації занепадають» і «Вузький коридор»

* * *

"Автори переконливо доводять, що емпірична економіка містить відповіді на багато прикрих проблем — від популізму до політики ідентичності, — особливо коли економісти готові вийти за межі своєї галузі". — Financial Times


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Абхіджіт Банерджі):
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua