назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Філософія, Психологія ::

Мислити як громадянин. Посібник для тих, хто хоче мислити самостійно

Мислити як громадянин. Посібник для тих, хто хоче мислити самостійно





Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Мислити як громадянин. Посібник для тих, хто хоче мислити самостійно
Автор(и): Юло Вооґлайд
Видавництво: "Фонд «Ідейна спадщина Юло Вооґлайда»", — 2022

Опис:
Оригінал (ест.): "Elanikust kodanikuks", Ülo Vooglaid

Відправною точкою книги є людина, її життя та життєве середовище. Добре і безпечно жити в суспільстві, де головною метою є людина і гідне життя. Усе інше — наприклад, державний бюджет і влада, — має бути лише засобом для досягнення цієї мети. Якщо поміняти місцями мету і засоби, то життя стає незадовільним, наслідком чого будуть низька народжуваність, бідність і високий рівень еміграції.

У книзі розглядається система діяльності та її елементи, зокрема робота, керівництво та управління. Окрему увагу приділено передумовам та етапам формування рішень, а також ухваленню самостійних рішень і прийняттю чужих рішень до виконання. Багато читачів по-новому поглянуть на такі поняття, як життєве середовище, зв’язок, прямий і зворотний зв’язок у соціумі та інших системах.

На сторінках книжки розкривається поняття проблеми як осмисленого протиріччя між дійсним і бажаним станом речей, усвідомлення якого відбувається в голові суб’єкта, розглядаються фактори взаємодії та спілкування в різних контекстах, обставинах, положеннях і ситуаціях.

Рекомендації автора, висловлені в книжці «Мислити як громадянин», сприяють формуванню в читача незалежного мислення, прагнення до співпраці та взаємодії з тими, хто його оточує. Досить ґрунтовно розглянуто роль керівника як учителя і зразка для наслідування. Зазначається, що суспільство може досягти розквіту лише за наявності поваги до майстрів та їхньої майстерності, а також до професіоналізму та компетентності.

У книзі також обґрунтовується, чому співпрацю можна вважати найважливішою силою в суспільстві, а конкуренцію — найбільш руйнівною.

Людина може бути щасливою лише тоді, коли щасливі оточуючі. Для досягнення успіху слід бути щедрим і докладати зусиль до створення передумов для того, щоб успіху досягали інші.


Про автора:

Юло Вооґлайд (Ülo Vooglaid) — естонський соціолог, соціальний психолог, філософ, мислитель у сфері трансформації освіти, відомий громадсько-політичний діяч. Його часто називають не просто мислителем, а й одним із «архітекторів» незалежності Естонії, адже він є визнаним моральним авторитетом. Юло Вооґлайд — засновник Лабораторії соціології масових комунікацій при Тартуському університеті. Він першим у СРСР розпочав проведення соціологічних опитувань, зокрема, вивчення газетної авдиторії. У певний час через громадянську позицію Вооґлайда було звільнено з Тартуського університету, проте зараз — з 2000-го року — він є почесним професором цього закладу.


Зміст:
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua