назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Історія, Бізнес-романи, Мемуари ::

Американське економічне диво і Александер Гамільтон

Американське економічне диво і Александер Гамільтон

КУПИТИ КНИГУ - Американське економічне диво і Александер Гамільтон


КУПИТИ КНИГУ «Американське економічне диво і Александер Гамільтон» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Американське економічне диво і Александер Гамільтон
Автор(и): Стивен Коэн, Бредфорд Делонґ
Видавництво: "Наш Формат", — 2023

Опис:
Оригінал (англ.): "Concrete Economics: The Hamilton Approach to Economic Growth and Policy" by Stephen S. Cohen, J. Bradford DeLong

Ключем до економічного розвитку є історія, а не ідеологія. Автори Стівен Коен і Бредфорд Делонґ переконані, що саме історія США подарувала світові механізм економічного дива, винайдений ще Александером Гамільтоном. На початку ХІХ століття саме Гамільтон вирішив цілеспрямовано змінити долю Америки, яка залишалася своєрідним британським «ранчо»: житницею, копальнею та лісопильнею для британської промисловості.

Американська держава свідомо створила новий економічний простір — промислове виробництво, надавши американським виробникам максимальну підтримку. Цей механізм згодом застосує Німеччина Бісмарка, а століття по тому азійські тигри увімкнуть його в «турборежимі», здивувавши світ неймовірними темпами зростання.

Від Гамільтона й до сьогодні США активно керує своїм економічним розвитком, спрямовуючи мільярдні інвестиції, державні замовлення, наукові гранти та податкові пільги на економічні сектори майбутнього. Чому б Україні не діяти так само?

Чому варто прочитати

Справжня історія американського успіху, що розкриває деталі новаторської економічної політики Гамільтона і його наступників.

Для кого

Для широкого кола читачів. Буде корисне тим, хто цікавиться питанням відбудови української економіки після війни.


ЦИТАТИ ˅

Чому Америка успішніша за Україну

Сполучені Штати мали всі шанси розділити долю країн, які Артур Льюїс назвав «європейськими колоніями помірної зони». Ці інші країни — Австралія, Аргентина, Канада і навіть Україна — стали для індустріальної Європи ХІХ століття великими житницями й ранчо. Але жодна з них не створила промислової бази, щоб стати повноцінною збалансованою економікою першого класу наприкінці ХІХ століття. Гамільтон підштовхнув Сполучені Штати до політекономії, що ґрунтувалася на індустріалізації, високих митних тарифах, фінансах і розвиненій інфраструктурі. Це дозволило Америці стати не житницею, лісопильнею та копальнею Європи, а незалежним виробником і дослідником.

Азійські тигри застосовують політику Гамільтона

Східноазійські держави практикували гамільтонівську стратегію захисту й підтримки промисловості. Першою була Японія, потім цю стратегію зі значними модифікаціями використала Південна Корея, а тоді її у руйнівному масштабі застосував Китай. Це спричинило небачено стрімке зростання завдяки концентрації ресурсів у виробництві промислових виробів на експорт у дедалі більших масштабах і з дедалі більшою складністю та доданою вартістю.


Про авторів:

Стівен Коен (Stephen Cohen) — почесний професор Каліфорнійського університету в Берклі, працював радником Білого дому, кількох комітетів Конгресу США, президентів Іспанії, Європейського Союзу, а також урядів Франції, Китаю, Колумбії та Італії, ООН та ОЕСР.

Бредфорд Делонґ (Bradford DeLong) — професор економіки Каліфорнійського університету в Берклі, науковий співробітник Національного бюро економічних досліджень, працював заступником помічника міністра фінансів США в адміністрації Білла Клінтона.


Зміст:
  • Чому Гамільтон важливий для України
  • Спеціальна передмова до українського видання
  • Передмова
  • Вступ
  • Розділ 1. Американський проект Александера Гамільтона
  • Розділ 2. Додаткова модернізація: від Лінкольна до Франкліна Рузвельта
  • Розділ 3. Довга доба Айзенгавера
  • Розділ 4. Східноазійська модель
  • Розділ 5. Гіпертрофія фінансів
  • Висновки
  • Примітки


Рецензії:
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua