НОВИНИ від 29.02.2008


Фінансова мотивація справді має позитивний вплив на результативність генеральних директорів

Якщо ви прагнете, щоб ваша компанія досягнула значної результативності, приготуйтесь забезпечити топ-менеджерів найкращими фінансовими умовами праці, які можете їм запропонувати.

Дослідження, проведене консалтинговою компанією Watson Wyatt виявило беззаперечний зв'язок між фінансовою компенсацією генеральних директорів та загальною результативністю компанії.

Найбільш успішні компанії, доводить дослідження, зазвичай керуються саме найбільш високооплачуваними генеральними директорами.

Дослідження Watson Wyatt також виявило, що генеральні директори, чиї компанії протягом значного періоду були більш фінансово успішні, ніж їхні конкуренти, отримують у середньому на 50% вищу зарплатню, ніж їхні колеги.

Дані аналізу, опублікованого консалтинговою компанією у грудні, наочно показували, що генеральні директори найбільш результативних компаній отримували куди привабливішу платню за період із 2004-го по 2006-ий роки. Особливо, якщо брати до уваги довгострокові мотиваційні схеми.

Одне із найостанніших досліджень, яке зосередилося на тому самому часовому проміжку, показує, що генеральні директори найбільш результативних компаній (тих, які показують вищий, ніж середній відсоток повернення акціонерного капіталу) — були винагороджені на 156% вищою платнею, ніж їхні колеги.

Аналіз базувався на опитуванні генеральних директорів із 177 компаній, які перебували на своїх посадах не менше трьох років і які отримували довгострокову винагороду у вигляді частки акцій компанії чи участі у володінні.

"Той факт, що високорезультативні компанії винагороджують своїх генеральних директорів вищими компенсаціями, ніж в середньому по ринку, свідчить про кореляцію між рівнем зарплатні та результативністю", — стверджує Іра Кей (Ira Kay) керівник напрямку компенсаційного консалтингу у Watson Wyatt.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua