НОВИНИ від 11.09.2008


Азійські менеджери краще підготовлені до економічної кризи

Організації Азійсько-Тихоокеанського регіону краще підготовані до економічного спаду, ніж їхні колеги у США. І це попри той факт, що якщо сповільнення темпів зростання і відбудеться, то на новітні ринки воно матиме куди менший вплив, ніж на розвинені країни.

Поки американські компанії фокусуються на скороченні кадрів та "обрубуванні" кінців, азійські роботодавці використовують менш жорсткий підхід, фокусуючись більше на скороченні найму та реструктуризації бізнесу. Такі висновки зробила консалтингова компанія Watson Wyatt.

Вісім із 10-ти роботодавців азійського регіону стверджують, що у них є план дій на випадок непередбачуваних обставин (в США відсоток таких компаній майже у півтори рази нижчий).

Опитування 1300 роботодавців, включаючи 400 з Азії, також виявило, що європейські компанії також планують свій подальший розвиток (вісім із 10-ти респондентів також мають плани на випадок непередбачуваних обставин).

"Зважаючи на проблеми з пошуком та наймом кваліфікованого персоналу, з якими доводиться стикатися представникам Азійського регіону, не дивно, що вони докладуть усіх зусиль для того, щоб не втратити цих працівників. Тому скорочення персоналу — це останній засіб у боротьбі з економічною кризою, — пояснює представник Watson Wyatt Рейчел Арсебал (Rachelle Arcebal). — А з досвіду попередніх криз ми вже знаємо, що компанії, які мають план на випадок непередбачуваних обставин, завжди набагато легше, ніж конкуренти, переживають економічний спад".

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua