НОВИНИ від 22.01.2009


Плинність генеральних директорів досягнула рекордного рівня

Зважаючи на всі ці страхітливі новини про масове скорочення кадрів у різних компаніях по всьому світі, навіть не дивно, що експерти не надто зациклюються на тому, що рівень плинності керівників найвищого рівня у минулому році також побив всі рекорди.

Дослідження, проведене рекрутинговою компанією Challenger Gray & Christmas, виявило, що 1484 генеральних директорів залишили свої посади у 2008-му році. Тобто кожного робочого дня свою роботу покидало приблизно 6 директорів. Компанія проводить подібні дослідження починаючи з 1999-го року. І відтоді цей показник виявився абсолютним рекордом.

"Генеральні директори опинилися під неймовірним, небаченим досі тиском і вони не мають сьогодні права на помилку", — відзначив генеральний директор компанії Джон Челенджер (John Challenger) в інтерв'ю CNN.

Основна проблема для більшості генеральних директорів полягає в тому, як поводитися і що робити у ці скрутні часи, щоб не потрапити "під ніж" невблаганного скорочення. Багато топ-менеджерів впадають або у тотальне заперечення ситуації, яка склалася, або ж потрапляють у стан безнадії.

"Дехто говорить, що не може повірити, що це сталося з ними. Інші з сумом змушені приймати реальність і робити щось, щоб виправити ситуацію. Різниця між реакцією ключових людей у компаніях подекуди буває просто вражаючою", — говорить професор Dartmouth Tuck School of Business Сідні Фінкельштейн (Sydney Finkelstein).

Можна припустити, що у 2009-му році ми станемо свідками ще більшої кількості звільнень генеральних директорів — не має значення, вимушених, чи за власною волею.

"Мінливість та вимогливість глобального ринку призводить до підвищеного тиску на компанії, вимагаючи від них вищої конкурентоспроможності. Як наслідок, починається реструктуризація, скорочення та інші подібні речі", — пояснює Даглас Метьюз (Douglas Matthews), президент та операційний директор компанії Right Management.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua