НОВИНИ від 03.04.2009


Рейтинг країн, найбільш привабливих для ведення бізнесу 2009

Журнал Forbes опублікував рейтинг країн, найбільш привабливих для ведення бізнесу в 2009 році. Другий рік поспіль список очолює Данія, до першої п’ятірки увійшли США, Канада, Сінгапур і Нова Зеландія.

Україна у рейтингу Forbes посіла 97-ме місце, втративши за рік 22 позиції. Сусідами нашої держави в рейтингу «бізнес-привабливості» стала Нігерія, яка розділила з Україною 97-му позицію, і Парагвай, що посів 98-ме місце. Експерти відзначили суттєве погіршення позицій країни за такими показниками, як рівень корупції (105-те місце) й податкове навантаження (127-ме місце). Однак значного прогресу Україна досягла у впровадженні інновацій (48-ме місце) та розвитку технологій (60-те місце).

Залежність від поставок російського газу й відсутність серйозних структурних реформ, на думку експертів Forbes, зробили українську економіку уразливою перед зовнішніми потрясіннями. У 2006-2007 роках приріст реального ВВП досяг майже 7% завдяки високим цінам на сталь у світі (головний експортний продукт) і значному внутрішньому споживанню, зумовленому зростанням пенсій і зарплат. Однак падіння цін на сталь і чималі зовнішні запозичення призвели до спаду у 2009-му. При цьому політична нестабільність, як і погіршення зовнішньої кон’юнктури, не сприяють виходу країни з кризи.

Експерти проаналізували бізнес-клімат у 127 державах. Список складений на основі даних Світового банку, Всесвітнього економічного форуму, Heritage Foundation, Transparency International, Freedom House, Deloitte, Central Intelligence Agency, Property Rights Alliance. Критерії складання рейтингу — свобода торгівлі, грошова свобода, захист і свобода прав власності, інновації, технології, захист інвестицій, рівень корупції, дотримання прав і свобод людини, податкове навантаження, рівень бюрократії та ринкова кон’юнктура.

Місця країн Східної Європи та СНД у
рейтингу найпривабливіших для бізнесу країн

Місця країн Східної Європи та СНД у
рейтингу найпривабливіших для бізнесу країн

За інформацією ділового тижневика "Контракти".






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua