НОВИНИ від 29.04.2009


Топ-100 найдорожчих брендів світу 2009

BrandZ: Топ-100 найдорожчих брендів світу 2009 Консалтингове агентство Millward Brown назвало 100 найдорожчих брендів світу 2009-го року.

Фінансова криза не змогла похитнути міць найбільших світових брендів. У рейтингу BrandZ ціна 100 найдорожчих торговельних марок становить майже 2 трильйони доларів, що на 0,62% більше, ніж роком раніше, пише діловий портал Delo.ua. "Споживачі у поточних проблемах звинувачують компанії й керівників, а не бренди", — пояснює гендиректор Millward Brown Джоанна Седдон.

Лідерство серед найдорожчих брендів другий рік поспіль утримує інтернет-гігант Google. Йому вдалося подорожчати на 16% і стати першим брендом у світі, оціненим у більш ніж 100 мільярдів доларів — його вартість становить 100,039 мільярдів. Варто відзначити, що технологічні бренди в 2009-му році почувають себе краще всіх. Так, другий рядок рейтингу займає Microsoft із вартістю бренда в 62 мільярда. У десятку також увійшли IBM, Apple, Chinamobile і Vodafone. Замикає трійку Coca-Cola. Її споконвічний конкурент Pepsi тільки в третій десятці рейтингу.

Нищівним падінням "відзначилась" компанія General Electric, яка із другого місця перемістилася на восьме. Повною мірою відчули на собі холодний подих кризи автомобільні бренди — із сотні найдорожчих вилетіли Chevrolet, Ford і Volkswagen. А ось Nintendo і Pampers удалося ввірватися в рейтинг — вони сходу зайняли 31-е і 32-е місця відповідно. У цілому більше всіх виросли у вартості бренди мобільного зв'язку (28%), безалкогольних напоїв (24%) і кави (18%).

Поріг для входу в рейтинг BrandZ Top-100 цього року склав 6,39 мільярда доларів. Саме така вартість бренду Lowe's, що зайняв останнє місце в рейтингу.

Жодна українська торговельна марка в топ-100 не потрапила. Аналітики пояснюють це молодістю самих брендів та їхньою малою вартістю у світових масштабах.

Як відзначають аналітики, найдорожчими брендами в Україні можна назвати "Київстар", "Nemiroff", "Хортицю" й "Оболонь". Але навряд чи хто-небудь із них зможе колись встати в один ряд із Google і Coca-Cola.

При складанні рейтингу аналітики Millward Brown Optimor (MBO) використали інформацію з BrandZ — найбільшої у світі бази брендів, що містить дані опитувань більше мільйона споживачів із 30-ти країн. Крім того, у процесі підготовки рейтингу експерти враховували такі показники, як "внесок бренда" і "потенціал бренда". Таким чином, рейтинг BrandZ Top-100 відбиває не тільки нинішню, але й майбутню прибутковість кожної торговельної марки, опираючись на ринкові курси й прогнози фінансових аналітиків. Крім цього, враховується й ставлення до брендів із боку сотень тисяч споживачів, регулярно опитуваних MBO.

BrandZ: Топ-10 найдорожчих брендів світу 2009
Див. весь рейтинг >>







  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua