НОВИНИ від 02.06.2009


Бізнес до сих пір ігнорує «людську» сторону процесу злиттів та поглинань

Вісім з 10-ти європейських бізнесів щорічно викидають мільярди євро на підтримку складних випадків злиттів та поглинань. При цьому найскладніше їм утримувати ключові таланти на своїх робочих місцях, а також підтримувати мотивацію людей, які залишилися, хоча б на мінімально припустимому рівні.

Дослідження, проведене компанією Hewitt Associates виявило, що слабкий рівень управління людьми — це найбільш розповсюджена помилка, яку здійснюють практично всі керівники під час процесу злиття або поглинання.

Європейський ринок злиттів та поглинань сьогодні переживає затишшя, показуючи 72% спад активності. Втім різноманітні дослідження показують, що нам варто очікувати нової активізації на ньому до кінця 2009-го року. Будівельні та паливні компанії також говорять про зростання інтересу до злиттів та поглинань у континентальній Європі, яке можна очікувати вже найближчим часом.

Опитування компанії Hewitt, в якому взяло участь 96 міжнародних компаній, охопило угоди на $568 мільярдів за останні два роки. При цьому 40 європейських компаній були залучені до створення угод загальною вартістю $296 мільярдів.

Коли компаніям було запропоновано оцінити, наскільки ефективними виявилися їхні підходи — відкрилася вражаюча дійсність: вісім із десяти європейських компаній визнали, що їм не вдалося досягнути ключових цілей, поставлених перед злиттям.

Компанія Hewitt зробила висновок, що слабкий процес управління людьми по суті може знецінити всю угоду злиття та призвести до втрати ключових талантів, що, у свою чергу, грозитиме довгостроковими проблемами для компанії. Таким чином було зроблено висновок, що європейські компанії потенційно втратили до ?12.5 млрд. лише за останні два роки.

Степан Вамос (Stephan Vamos), лідер європейської практики з питань корпоративних транзакцій і трансформацій у Hewitt Associates говорить: "Компанії не можуть дозволити собі ігнорувати людський елемент угод. Це було відомо вже давно, але, попри це, багато компаній до сих пір забувають про людей, коли йдеться про злиття або поглинання. Тим самим вони ризикують втратити мільйони і обмежують потенціал до успіху угоди ще до того, як її підпишуть ключові особи компаній".

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua