НОВИНИ від 28.09.2009


Goldman Sachs прогнозує відновлення ринку ІТ у 2010-му році

Інвестиційний банк Goldman Sachs переглянув прогноз по глобальних витратах на інформаційні технології в 2010-му році. Аналітики говорять, що майбутній рік може стати роком росту не тільки для ІТ-індустрії, але й суміжних областей, наприклад галузі інтернет-реклами. В інформаційному листі клієнтам банкіри говорять, що в 2010-му році світові ІТ-витрати можуть піднятися на 4%, проти 2% очікуваних раніше.

Наприкінці 2008-го року Goldman Sachs опублікував прогноз, де говориться, що в поточному році світові ІТ-витрати повинні скоротитися на 8-9%. Що стосується галузі інтернет-реклами, що в глобальному масштабі аналітики банку оцінюють падіння в 4% цього року і ріст на 10% наступного року. Щоправда, тут банк робить застереження, що рекламні бюджети будуть рости разом із загальними витратами виробників і споживачів на ІТ. Якщо останні покажуть скромніші темпи росту, то й інтернет-реклама не досягне заявлених показників.

По даним звіту компанії Forrester Research, глобальний ІТ-ринок цього року знизить свої фінансові обороти принаймні на 10% відносно показників 2008-го року. Однак, на думку аналітиків, перші ознаки відновлення сектору будуть видні вже до кінця 2009-го року, тоді ж почнеться позитивна динаміка в більшості інших секторів економіки.

У компанії говорять, що раніше вони прогнозували спад на рівні 7-8,5%, однак останні звітності компаній і банків говорять, що глобальні ІТ-витрати цього року будуть скорочені як мінімум на 1,5 млрд. доларів або 10,6% від рівня минулого року.

Найбільший спад буде в апаратному бізнесі, він складе близько 13%, зниження в області програмного забезпечення складе 8,2%, ІТ-сервіси і послуги недорахуються 8,6% виторгу від торішніх показників. Особливо жорстку просадку ринку Forrester прогнозує в Західній Європі, де витрати скоротяться аж на 15,6%, проти 5,1% у США.

"Звичайно, якщо взяти до уваги коливання курсів валют, то по Європі зниження складе 8%, однак навіть із урахуванням цього показника даний регіон є найбільш уразливим, — говорить аналітик компанії Ендрю Бартельс. — Ми впевнені, що бізнес й уряди є занадто сильно зав'язаними на американській економіці, а та виявилася залежною від ринку нерухомості. У підсумку, коли все це звалилося майже весь бізнес відмовився від витрат, у тому числі й капітальних".

За прогнозами компанії, у США повернення до докризових показників відбудеться не раніше кінця 2010-го року, у Європі за цей же період ріст замовлень в ІТ складе 6,8% (у євро).

За інформацією CyberSecurity.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua