НОВИНИ від 23.06.2010


Правильні люди, в правильному місці з правильним набором навичок

Планування людських ресурсів — тобто впевненість в тому, що в компанії наявний весь необхідний персонал для досягнення коротко- та довгострокових цілей організації — повинно бути ключовим процесом відділу управління персоналом для забезпечення організаційної результативності. Такі висновки нового дослідження Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), яке має назву "Планування людських ресурсів: Правильні люди, в правильному місці з правильним набором навичок" (Workforce Planning: Right People, Right Time, Right Skills). Дослідження демонструє, яким чином організації можуть досягати цілей бізнесу з допомогою своїх людей.

Дуже багато компаній недооцінюють важливість планування. Цьогорічне опитування показало, що більшість організацій проводять планування у сфері персоналу терміном на 1-2 роки (41%), тоді як приблизно п'ята частина планує не більше, ніж на рік вперед (20%). Реагуючи на ці тенденції, дослідження спонукає компанії вийти за рамки короткострокового бюджетного планування і перейти до довгострокових потреб організації, включаючи і її результативність.

Дослідження базувалося на глибинних інтерв'ю з організаціями різних розмірів у державному та приватному секторах. Воно включає заклик до HR-відділів та партнерів бізнесу стати частиною стратегічного процесу планування, а також рекомендує HR-професіоналам взяти на себе роль управління ризиками.

Енджела Барон (Angela Baron), радник CIPD, говорить: "Планування людських ресурсів створює основу для кращого прийняття рішень та забезпечення майбутніх потреб бізнесу з точки зору персоналу. І хоча деякі компанії вже сьогодні вдало використовують відповідні процеси — для більшості ця сфера залишається новинкою. Це сором для HR-директорів, оскільки планування людських ресурсів дає можливість планувати майбутнє організації на стратегічному рівні".

"І хоча йдеться про довгострокове планування, будь-які документи, які стосуються людей, повинні бути достатньо гнучкими, а не "застиглими у камені". Їх потрібно регулярно переглядати та оновлювати таким чином, щоб організація залишалась гнучкою та здатною швидко реагувати на мінливе навколишнє оточення", — додає вона.

За інформацією Chief Learning Officer.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua