НОВИНИ від 08.07.2010


Gartner погіршив прогноз по ІТ-витратам

Згідно з останнім прогнозом компанії Gartner, у 2010-му році світові ІТ-витрати складуть $3350 млрд., що на 3,9% вище, ніж в 2009-му, коли світові витрати на ІТ склали $3225 млрд. Gartner знизила свій прогноз для ІТ-галузі щодо першого кварталу поточного року, коли Gartner прогнозувала ріст ІТ-витрат на 5,3%, в основному за рахунок зниження курсу євро щодо долара.

За словами Ричарда Гордона (Richard Gordon), віце-президента із досліджень Gartner, у другому кварталі 2010-го року курс долара зміцнився щодо євро, і ця тенденція, швидше за все, збережеться в другій половині 2010-го року, що, безумовно, вплине на ІТ-витрати, пише TADVISER.

У довгостроковій перспективі витрати держсектора в Європі будуть скорочуватися, і уряд буде прагнути жорстко контролювати дефіцит бюджету протягом наступних п'яти років. Економічна активність приватного сектора, можливо, також буде утруднена як у зв'язку з безпосереднім впливом мір жорсткої економії на ключових постачальниках, так й у зв'язку з непрямим впливом, викликаним ланцюговою реакцією. Вирішальне значення будуть мати ефективні політичні заходи по стимулюванню інвестицій, зокрема, в інформаційні технології.

За словами Гордона, керівники компаній орієнтуються на 2010 рік як на "повернення до росту", фінансові директори очікують росту ІТ-бюджетів. Однак ІТ-директори як і раніше обмежені в загальнокорпоративних ІТ-витратах, а надані на власний розсуд ІТ-витрати поки що заблоковані.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua