НОВИНИ від 14.07.2010


Роботодавці борються зі стресом на робочому місці

Роботодавці, які розуміють руйнівні ефекти стресу на організацію та співробітників, використовують численні стратегії та інструменти боротьби з цим явищем та допомагають працівникам справлятися з навантаженням. Такі дані останнього опитування, проведеного компанією Buck Consultants.

Опитування "Стрес на робочому місці" (Stress in the Workplace) ідентифікує середовище, на які стрес має найбільший вплив та досліджує стратегії, які використовуються організаціями для зниження стресу та навантаження на працівників. У дослідженні взяло участь понад 250 респондентів, які представляють більше 200 організацій різних розмірів та напрямків діяльності.

Барі Хол (Barry Hall), представник компанії Buck Consultants, відзначає декілька основних проблем, пов'язаних зі стресом:

  • Витрати на проблеми, пов'язані зі здоров'ям. 82% респондентів відзначили, що цей тип витрат напряму або опосередковано пов'язаний зі стресом на робочому місці;
  • Відсутність. 79% відзначили вплив стресу на цей фактор;
  • Відчуття захищеності. 77% відначили вплив стресу на цей фактор.

Не дивно, що боротьба зі стресом виходить у багатьох компаніях на перші місця. Дослідження показує, що близько 66% роботодавців використовують як мінімум чотири програми, орієнтовані на зниження стресу. 22% використовують одночасно вісім програм з тією ж ціллю. І лише 7% респондентів призналися, що взагалі не використовують програм, спрямованих на боротьбу зі стресом.

Найбільш розповсюдженою стратегією боротьби зі стресом виявилася програма прідтримки співробітників (Employee Assistance Program, EAP). Нею користується 78% респондентів дослідження. Дана програма допомагає працівникам справлятися з особистими проблемами, які можуть негативно впливати на їхню робочу результативність та загальне самопочуття.

Гнучкий графік роботи знаходиться на другому місці, і його застосовують 63% респондентів.

Серед інших стратегій варто відзначити:

  • програми балансу між роботою та особистим життям (46%);
  • навчання лідерів щодо робочого стресу (45%);
  • програми здорового життєвого стилю (45%);
  • внутрішні фітнес-центри (43%);
  • програми фізичної активності (38%) тощо.

"Радує те, що все більша кількість роботодавців починає розуміти важливість боротьби зі стресом не лише для того, щоб покращити "самопочуття" працівників, але для того, щоб безпосередньо впливати на продуктивність, ефективність та результативність компанії", — додає Хол.

За інформацією Chief Learning Officer.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua