НОВИНИ від 20.08.2010


Управлінська успішність залежить від емоційного інтелекту

Емоційний інтелект — це особистісна навичка, від якої, за результатами дослідження, залежить ефективність співробітників і компанії в цілому. Саме такими даними поділилися аналітики The Glowan Consulting Group.

Рівень емоційного інтелекту визначають як здатність інтерпретувати та керувати, а також ефективно реагувати на свій власний емоційний стан та емоційні стани оточуючих. Саме ця навичка дає змогу лідерам створювати робоче середовище, максимально сприятливе для ефективної співпраці та командної роботи.

Наприклад, у компанії PepsiCo люди, які показують високий рівень емоційного інтелекту, працюють на 10% більш продуктивно, що виражається у $4 млн. економічної цінності.

"Найкращі та найуспішніші лідери навчаються досконало керувати своїм власним емоційним станом, перш ніж вони починають керувати іншими, — пояснює Марк Міхаельсон (Marc Michaelson), співробітник Glowan Consulting. — Вони дуже чітко розуміють, ким вони є і у що вони вірять... саме тому їм легко справлятися з наростаючою складністю сучасного бізнес-осточення та надихати своїх співробітників на кожному рівні".

Емоційний інтелект — це перша з переліку навичок, необхідних для успішного лідера. Серед інших навичок, які також мають велике значення, можна згадати впливовість, довіру, вміння вести переговори, управління ризиками, комунікаційні навички тощо.

З детальними результатами дослідження можна ознайомитися тут.

За інформацією Chief Learning Officer.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua