НОВИНИ від 08.11.2010


Люди не хочуть працювати в офісах

Переважна більшість працівників у різних країнах світу переконані, що для збереження продуктивності їм не потрібен офіс і вимагають більш гнучкого підходу до організації власної роботи. Саме такі дані представила компанія Cisco після проведення дослідження, в якому взяло участь 2600 співробітників із 13-ти країн світу.

Аналіз виявив, що шість із 10-ти працівників переконані, що їхня ефективність жодним чином не постраждає, якщо вони працюватимуть поза офісом.

У Азії та Латинській Америці бажання працівників працювати поза офісом навіть вище — тут подібне переконання притаманне 9 з 10 опитаних найманих працівників. У Китаї відповідний показник складає 80%, а у Бразилії — близько 75%.

Дві третини опитаних також відзначили, що вони хочуть мати змогу використовувати будь-які прилади — особисті, чи ті, які належать компанії — для доступу до корпоративної мережі, програм та інформації в будь-якій точці і в будь-який час. І вони очікують, що доступність подібних приладів та інформації зростатиме з часом.

Бажання людей самостійно вибирати місце, яке стане їхнім "офісом", настільки велике, що дві третини працівників навіть готові погодитися на нижчу зарплатню, якщо це дасть можливість працювати і мати доступ до всіх інструментів там, де їм зручно.

"Мобільність працівників — це реалії нашого життя. І переваги для бізнесу від використання такого підходу також очевидні, — наголошує футуролог компанії Cisco Дейв Еванс (Dave Evans). — Робота — це більше не місце, куди треба приходити щоранку. Робота — це стиль життя".

На жаль, попри розвиток технологій, які уможливлюють збереження продуктивності працівників без необхідності знаходитися кожного дня у тій самій будівлі за тим самим столом, багато організацій до сих пір не можуть позбавитися від стереотипу, що присутність в офісі є синонімом продуктивності.

Втім, як показують дослідження (і це може виявитися приємною несподіванкою для багатьох роботодавців) — люди, які мають доступ до корпоративної мережі поза офісом насправді працюють більше, ніж люди, які такого доступу не мають. Приблизно половина респондентів, які мають доступ до корпоративної мережі поза офісом, приділяють роботі на 2-3 години більше. А чверть опитаних приділяє роботі 4 або більше додаткових годин.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua