НОВИНИ від 01.02.2011


Топ-менеджери перебувають у полоні оманливих ілюзій

Члени ради директорів, які рідко спілкуються та хоча б якось взаємодіють з персоналом, перебувають у полоні оманливих ілюзій щодо реального стану компанії. Саме з такими даними знайомить нас нове дослідження, проведене Roffey Park Institute. У дослідженні взяли участь більше 1500 управлінців.

Дані опитування свідчать, що топ-менеджери зазвичай оцінюють майбутнє своїх компаній більш оптимістично, ніж менеджери середньої ланки, лінійні менеджери чи рядові співробітники. Більше того, керівники дивляться через рожеві окуляри на питання, які стосуються впливу реструктуризації та скорочення на персонал компанії.

Дослідження показало, що якщо вісім з десяти членів ради директорів вважають вплив скорочення персоналу через економічну кризу на результативність компанії незначним чи таким, що його можна ігнорувати, то їхню думку розділяє менше половини (44%) управлінців, які знаходяться на нижчих кар'єрних щаблях.

Із дослідження також стає очевидним, що топ-менеджери більш оптимістично оцінюють рівень лідерства у своїх компаніях, більш впевнено почуваються на своїх посадах, та не сумніваються, що їм легко буде знайти роботу в іншому місці, якщо щось піде "не так", не кажучи вже про більш збалансоване співвідношення між їхньою роботою та особистим життям та менший стрес.

Джо Хеннесі (Jo Hennessy), директор з досліджень у Roffey Park, стверджує, що ці результати вказують на небезпеку для топ-менеджерів, яких може вразити хвиля розбіжностей між їх оптимістичною уявою та жорстокою реальністю.

"Багато менеджерів найвищої ланки живуть у своєму власному світі, який бачиться їм у рожевих тонах. Втім, їхне бачення повністю суперечить тому, що відбувається насправді, і може стати причиною проблем у майбутньому", — наголосила вона.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua