НОВИНИ від 28.12.2011


Гнучке середовище — більш щасливі та здорові співробітники

Гнучке середовище на робочому місці — не просто модна тенденція. Дослідження свідчать, що така культура сприяє покращенню самопочуття та здоров'я працівників, знижує показники "прогулів" та підвищує рівень залученості.

Черговим доказом ефективності менеджменту, який розуміє, що значення мають тільки результати, а не кількість часу, який працівники проводять на робочому місці, стало дослідження професорів соціології University of Minnesota Ерін Келлі (Erin Kelly) та Філіс Моен (Phyllis Moen). Участь у дослідженні взяли більше 600 працівників тих компаній, в яких було впроваджено систему ROWE (Results Only Work Environment) — тобто таку, де увага звертається тільки на результати, а не на кількість часу, витраченого працівником та його робочий графік.

Дослідники виявили суттєві позитивні зміни в здоров'ї співробітників.

Підхід ROWE вперше був представлений у головному офісі роздрібного гіганта США — компанії Best Buy — у 2005-му році. Керівництво компанії тоді вперше сфокусувалося на досягненні вимірюваного результату, замість того, щоб контролювати, де і протягом якого часу працівники зайняті роботою. Підхід передбачав можливість для учасників самостійно визначати, де і коли вони будуть працювати без необхідності узгоджувати це з менеджерами чи навіть просто повідомляти їм.

"Наше дослідження переконливо доводить, що перехід від "часу в офісі" як ознаки продуктивності до оцінки реальних результатів сприяє створенню більш здорового та щасливого робочого середовища", — пояснює професор Моен.

Цікаво те, що практично всі працівники, які взяли участь у програмі ROWE наголосили на тому, що тепер вони прокидаються в середньому на годину пізніше (тобто довше сплять) і не відчувають обов'язку працювати, коли почуваються хворими.

Ініціатива також посприяла покращенню самодисципліни та призвела до зниження конфліктів у сім'ях співробітників, що, в свою чергу, вилилося у відновлення енергетичного рівня та покращення самопочуття. При цьому більшість працівників наголошують, що їм вдалося краще розвинути свої робочі навички, позбавитися вигорання та психологічного стресу, який часто переслідував їх на роботі.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua