НОВИНИ від 16.10.2013


Працювати доводиться більше...

Робота забирає все більше часу — таким є висновок опитування1, проведеного глобальною кадровою фірмою Right Management2. Майже чотири із п’яти респондентів сказали, що з початком глобальної економічної кризи працівники їхніх організацій проводять на роботі більше часу.

Right Management: Працювати доводиться більше... Так, 67% опитаних зазначили, що у порівнянні із 2008-им роком тривалість робочого дня зросла суттєво; 10% — що не набагато, а 23% — що залишилася без змін.

Скорочення та здійснення операційної діяльності силами все меншої кількості людей, рівень винагороди, що змушує персонал все тугіше «затягувати пояси», надмірний стрес, — такими є теперішні корпоративні реалії. При цьому керівники усвідомлюють, що сьогодні таланти та знання працівників — це основа основ стійкої конкурентної переваги будь-якої організації. Отже, як у таких непростих умовах мотивувати людей так, аби рівень їхньої залученості в роботу був достатньо високий? Саме над цим запитанням ламають собі голову керівники тисяч й тисяч фірм.

Матт Норквіст (Matt Norquist), генеральний менеджер північно-східного регіону Right Management, зауважує, що «подеколи терміни виконання завдань чи проектів вимагають від людей понаднормових годин праці», при цьому він радить керівникам у жодному разі не сприймати перевантаження персоналу як належне. «Лідери повинні вести з підлеглими відверті і не завжди прості розмови, мета яких забезпечити: з одного боку, щоб вся робота, яку виконують окремі фахівці, якнайкраще сприяла досягненню стратегічних цілей компанії; з іншого — аби вона відповідала професійним або кар’єрним амбіціям людей настільки, наскільки це можливо», — наголошує Норквіст.

Також, як показали попередні опитування Right Management: тиск на працівників дедалі зростає. Відповідно до отриманої інформації, люди рідко залишають своє робоче місце під час обідньої перерви; а також у будь-який час доби відповідають на електронні повідомлення, що надходять від шефа, та не використовують відпуску повністю.


    1 У ході онлайн-опитування, що проводилося у період з 16 серпня до 15 вересня, взяло участь 325 представників різних організацій.

    2 Входить до складу ManpowerGroup.








  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua