НОВИНИ від 15.11.2013


Компанії поновлюють угоди зі злиття і поглинання

Компанії в різних країнах поновлюють угоди зі злиття і поглинання (M&A), а 35% керівників компаній повідомили про можливе придбання активів. Про це свідчить 9-те дослідження "Глобальний Барометр впевненості компаній" (Global Capital Confidence Barometer), проведене компанією Ernst & Young.

Global Capital Confidence Barometer
» Global Capital Confidence Barometer (PDF)
Примітно, що 70% керівників компаній очікують збільшення кількості та вартості угод в найближчі 12 місяців. Основним фактором, що впливає на пожвавлення в секторі M&A, є прискорення економічного зростання. При цьому 65% керівників відзначають позитивні перспективи світової економіки.

"Зростанню активності в сфері M&A сприяє покращення основних факторів угод: збільшення кількості і якості об'єктів придбання, а також значне підвищення ймовірності успішного завершення угод. Все це підкріплюється зростаючою впевненістю в сприятливих перспективах світової економіки на тлі поліпшення економічної ситуації в розвинених країнах і її стабілізації на основних ринках, що розвиваються", — сказав віце-президент EY Global і керівник міжнародної практики консультаційних послуг з операцій Піп МакКрості (Pip McCrostie).

При цьому, частка опитаних, які планують найближчим часом великі угоди ($ 0,5-1 млрд.), зросла до 19%, тобто збільшилася більш ніж у два рази.

З урахуванням зростання впевненості в економіці все більше переваги віддається позиковим коштам і власному капіталу, тоді як раніше джерелом фінансування в основному служили вільні грошові кошти.

Очікується, що найбільшу активність проявлятимуть покупці зі США, Китаю, Японії, Великобританії, Німеччини та Франції, при цьому найбільший інтерес інвесторів будуть викликати такі розвинені країни, як США, Канада, Великобританія і Німеччина.

"Підвищення інтересу до угод M&A відображає не стільки зростання впевненості в стані світової економіки, скільки відсутність альтернатив розвитку. За період рецесії великі світові гравці накопичили на своїх балансах істотний обсяг вільних коштів, одним з основних варіантів використання яких і є угоди M&A", — відзначає партнер FCG Артем Ситников.

Близько половини респондентів (47%) заявили, що стали звертати більш пильну увагу на ринки, що розвиваються, в тому числі на країни БРІК.

За інформацією VestiFinance.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua