НОВИНИ від 30.05.2014


PricewaterhouseCoopers: Мисліть як ІТ-компанія

Опитування PricewaterhouseCoopers (PwC), проведене серед лідерів бізнесу США, показало їх погляди на найближче майбутнє світової економіки. Сильнішими за інших будуть ті компанії, у яких будуть найкращі інформаційні технології.

PricewaterhouseCoopers: Мисліть як ІТ-компанія Участь в економічному опитуванні PwC взяли 150 топ-менеджерів найбільших компаній США. Лідери бізнесу виявили обережний оптимізм щодо найближчого майбутнього світової економіки і висловили свої думки про те, які чинники будуть впливати на конкурентоспроможність компаній, що працюють у різних секторах ринку.

40% учасників опитування прогнозують зростання економіки. Торік такий прогноз висловлювали лише 15% опитаних топ-менеджерів. 4% учасників опитування очікують економічний спад. 62% повідомили, що мають намір наймати цього року нових співробітників.

Серед економік, що розвиваються, які американські топ-менеджери вважають найбільш важливими для своїх глобальних проектів, на першому місці опинився Китай — його назвали 42% опитаних (у порівнянні з 69% у 2011-му). Друге місце отримала Бразилія, набравши 22% голосів. Третє місце посіла Мексика з 11%.

Більшість топ-менеджерів чекають великих і швидких змін у практиці ведення бізнесу. Ці зміни повинні відбутися в результаті дії кількох глобальних трендів, але в першу чергу — під впливом новітніх інформаційних і науково-фундаментальних технологій. Їх вважають головним бізнес-трендом на найближчі роки 86% респондентів. Інші 14% вважають головними інші тренди — наприклад, урбанізацію або демографічні зміни, — але все одно ставлять технологічні інновації на друге або третє місце за значимістю.

Більшість учасників опитування зараз інвестують у новітні комп'ютерні технології, розуміючи, що від цих інвестицій прямо залежить успіх їх компаній на ринку. Зокрема, 44% опитаних інвестують у засоби бізнес-аналітики, 41% — у створення соціально орієнтованих (у тому числі пов'язаних з контрагентами через соціальні медіа) бізнес-процесів, 39% — у сервіси для мобільних користувачів, 39% — у засоби інформаційної безпеки, 15% — у промислових роботів, 11% — у технології 3D-друку. Для багатьох компаній перспективи зростання (або просто збереження стійкого становища на ринку) прямо залежать від їх здатності правильно побудувати «цифрову екосистему» свого бізнесу — так, у звіті PwC названа корпоративна комп'ютерна система, в яку інтегровано апаратне і програмне забезпечення, у тому числі сервіси і засоби комунікацій. Помилки в «цифровий екосистемі» у наш час рівнозначні помилкам в операційній моделі бізнесу і втраті клієнтів.

Розуміння життєвої необхідності інформаційних технологій та їх грамотне використання у своїй компанії — це одна з головних характерних рис сучасного топ-менеджера — незалежно від того, в якому секторі економіки він працює. У будь-якому бізнесі треба брати приклад з технологічних компаній і мислити так само, як вони, — тільки тоді можна розраховувати на успіх у сучасному світі. ІТ-підхід до ведення бізнесу дозволяє раніше конкурентів побудувати затребувані клієнтами сервіси, запропонувати клієнтам продукти, що цікавлять їх, і освоїти нові ринки, — стверджують автори звіту.

» Див. повний звіт — US CEOs outlook for 2014 (PDF)

За інформацією PricewaterhouseCoopers, iBusiness.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua