НОВИНИ від 20.12.2006


Сильний менеджмент допоможе приборкати хабарництво та корупцію

Лідерство та сильний менеджмент — основні захисники "мешканців" компанії від корупції, особливо коли йдеться про організації, які працюють у новітніх економічних системах та лише починають зводитися на ноги (Китай, Бразилія, Мексика, Індія). Такі результати дослідження, проведеного компанією The Conference Board.

Дослідження, в якому взяли участь 165 мультинаціональних компаній, виявило, що більшість організацій не можуть визначити основної причини, через яку вони потонули у "болоті" корупції.

Саме лідери найвищих управлінських ланок можуть прийняти рішення про впровадження та розвиток спеціальних антикорупційних програм. "Антикорупційні практики та процедури стають дедалі більш поширеними та розповсюдженими, особливо якщо порівнювати їх зі станом 2000-го року, — розповідає Ronald Berenbeim, дослідник компанії The Conference Board. — У деяких компаніях зросла кількість корупційних дій, про які було повідомлено компанії. І це є здобутком кращого функціонування антикорупційної системи, а не збільшенням кількості корупційних дій, як таких".

Майже дві третини компаній сьогодні мають формальну антикорупційну програму, що відчутно більше, ніж у 2000-му році, коли таку програму мала лише половина компаній. Визначення компаніями тих дій, які належать до корупційних, також стало більш деталізованим та точним.

Зріс і рівень довіри топ-менеджменту до таких програм, і тепер управлінці найвищого рівня з набагато більшим задоволенням беруть у них участь. До того ж, зростає тенденція шукати зовнішньої підтримки таких програм, щоб зробити їх максимально об'єктивними. Сьогодні 4 із 10-ти респондентів признаються, що вони працюють у Китаї, Бразилії, Мексиці та Індії — країнах, де рівень корупції в бізнесі — найвищий.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua