НОВИНИ від 18.01.2007


США вирощує лідерів майбутнього

Американські мультинаціональні та індустріальні гіганти, на зразок General Electric, успішно вирощують та розвивають лідерів майбутнього. Такі дані нового дослідження.

Індустріальний конгломерат зайняв перше місце у списку "Найкращих компаній для лідерів" (Best Companies for Leaders), який був складений консультаційною компанією Hay Group та журналом Chief Executive. Метою дослідження було визначення компаній, які найбільш успішно працюють у сфері розвитку та стимулювання лідерського таланту.

П'ять компаній, які зайняли найвищі місця у рейтингу, всі виявилися американськими: General Electric, Procter & Gamble, PepsiCo, Citigroup та Johnson & Johnson. На шостому місці розташувався британський банковий гігант HSBC, а голландський BASF був визначений найкращим бізнесом континентальної Європи.

"За різними оцінками за наступні 5-10 років у США зі своїх поточних місць звільниться 75 млн. працівників. З посад генеральних директорів та керівників компаній піде 50% людей, які сьогодні їх займають, — стверджує Mary Fontaine, віце-президент Hay Group's McClelland Center for Research and Innovation. — Тому є сенс говорити про значну потребу свіжої лідерської крові. На сьогодні лише 45 мільйонів молодих працівників здатні виконувати цю роль. Деякі галузі та ринки вже сьогодні перебувають у стані постійної війни за таланти. А за кілька років ця війна може розповсюдитися на всю світову економіку".

Ця війна за лідерів зовсім не обмежується рамками США чи Західної Європи, в яких настав час відходу на пенсію покоління "бебі бумерів". На ринках, які лише виникають та розвиваються — особливо в Китаї, Східній Європі, Бразилії і т. п. — також існує потужний попит на талановитих лідерів та потреба їхнього розвитку. Адже без талановитих управлінців на ключових посадах неможливо утримати необхідні темпи зростання.

"Організації, які здатні визначити, розвинути та підняти по кар'єрній драбині потенційних лідерів, завжди володітимуть перевагою над своїми конкурентами. А отже майбутнє таких компаній буде забезпечене і захищене, — пояснює Mary Fontaine. — Тому вже сьогодні можна побачити, як до цього готуються найбільші і найпотужніші компанії. Хто ж не встигне підготуватися — буде вимушений покладатися на зовнішній найм, який зазвичай буває більш дорогим та менш надійним".

Докладна інформація про дослідження >>

За інформацією Chief Executive.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua