НОВИНИ від 24.10.2007


Третина працівників не вважають свого боса лідером

Вважаєте себе хорошим лідером? Подумайте ще раз! Адже нове дослідження виявило, що більше, ніж третина працівників переконані, що їхній керівник не володіє лідерськими навичками. І лише трішки менша кількість респондентів вважають своїх босів взагалі нездатними виконувати управлінську роботу.

Опитування, проведене компанією електронного навчання SkillSoft, в якому взяло участь понад 200 американських працівників, намалювало сумну картину — все більша та більша кількість менеджерів, які недоотримують спеціалізованої освіти намагаються витиснути всі соки зі своєї команди професіоналів. У свою чергу спеціалісти втрачають мотивацію і вважають керівників некваліфікованими і нездатними успішно справлятися зі своїми обов'язками.

На превеликий жаль для менеджерів, опитування проводилося не серед щойно спечених молодих спеціалістів, які й самі частенько не володіють необхідними для роботи навичками і здатні лише скаржитися на умови роботи. 8 із 10-ти опитаних досягнули 50-річного віку, і при цьому 40% респондентів мають більш ніж 10-річний досвід роботи у своїй сфері. Шість із 10-ти респондентів пропрацювали зі своїм теперішнім керівником більше трьох років.

Більше, ніж 35% опитаних працівників не вважають свого боса справжнім лідером, а 30% респондентів переконані, що він взагалі не здатен кваліфіковано виконувати свої безпосередні обов'язки. При цьому управлінці, які працюють у ІТ-сферах отримали найкращі відгуки від свого персоналу (дві третини працівників цієї сфери вважають, що їхні керівники володіють лідерськими навичками). Найгіршою виявилася ситуація у сфері продажу та маркетингу.

"Менеджери рідко отримують допомогу у розвитку потужних лідерських навичок", — пояснює Джон Амброз (John Ambrose), віце-президент зі стратегії та корпоративного розвитку у SkillSoft.

Він переконаний, що роботодавцям слід інвестувати більше часу, грошей та зусиль на програми корпоративних тренінгів та більше фокусуватися на розвитку керівного складу компанії.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua