НОВИНИ від 17.12.2007


5 найкращих роботодавців Америки

Журнал Fortune опублікував рейтинг* 100 американських компаній з найвигіднішим соцпакетом для працівників.

1. Лідер рейтингу — Google. Компанія безплатно надає своїм службовцям їжу, медичне обслуговування і spa-послуги. Інженерам-розробникам дозволено використовувати до 20% свого робочого часу на незалежні проекти. У Google працює більш ніж 9,5 тис. осіб, щороку їхня кількість збільшується в середньому на 2,2 тис. Компанію було засновано у 1998-му Леррі Пейджем і Сергієм Бріном. Основний напрям діяльності — пошукові служби та система онлайнової реклами. Оборот компанії у 2006-му становив $7,14 млрд, чистий прибуток — $1,47 млрд.

2. Друге місце посідає Genentech. Компанія нараховує надбавки на охорону здоров’я, спонсорує центр з догляду за дітьми, а також кожні шість років надає додаткову 6-тижневу оплачувану відпустку. Середня зарплата у Genentech — $76 тис. Компанія працевлаштувала 10 тис. осіб і щороку наймає близько 2 тис. нових співробітників. Фірму було засновано 1976 року інвестором Робертом Свонсоном і біохіміком Гербертом Бойєром. Оборот у 2006-му становив $9,3 млрд, чистий прибуток — $2,1 млрд.

3. Третю позицію займає Wegmans Food Markets. Компанія безплатно надає медичне страхування і навчає за спеціальністю. Середня зарплата — $48 тис. У Wegmans Food Markets працює більш ніж 33 тис. службовців, які щороку поповнюються 800 новими. У 1916-му брати Вегмани створили компанію з продажу продуктів харчування. Wegmans Food Markets володіє 71 супермаркетом. Оборот компанії торік становив $4,1 млрд.

4. Четвертою у рейтингу є Container Store. Компанія оформляє безплатну медичну страховку і надає працівникам 40% знижку на свої товари. Середня зарплата — $42,5 тис. Container Store працевлаштувала більш ніж 3 тис. осіб і планує протягом року збільшити кількість персоналу на 120 осіб. Компанія була заснована у 1978 році Гарретом Буном і Кіпом Тінделлом. Основний напрям діяльності — продаж товарів для будинку та офісу. Оборот компанії торік становив $0,5 млрд.

5. Замикає п’ятірку Whole Foods Market. Компанія оформляє безплатну медичну страховку і надає працівникам 50% знижку на свої товари. Середня зарплата — $73 тис. У Whole Foods Market працює близько 39 тис. осіб, щороку їхня кількість збільшується в середньому на 4 тис. Компанію було створено у 1980-му Джоном Маккі та Рене Лоусон. Займається продажем продуктів харчування. Оборот Whole Foods Market у 2006-му становив $5,6 млрд.


    * У рейтингу брали участь тільки компанії з персоналом понад 1000 осіб. Експерти Great Placeto Work Institute опитали працівників з 446 фірм. Респондентам пропонувалося відповісти на такі запитання анкети, як ставлення керівників до підлеглих, соціальна захищеність, рівень зарплати та можливість кар’єрного зростання.
    Див. весь рейтинг >>

За інформацією ділового тижневика "Контракти".






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua