Корисні поради: як досягти економії електроенергії у себе в квартирі або будинку

25.07.2016

Якщо раніше вартість електроенергії була мізерною та ніхто не звертав уваги, скільки кіловат споживає побутовий світильник, електроплита, комп’ютер, кондиціонер, холодильник та інші побутові прилади, то зараз дане питання стає все більш актуальним.

Останнім часом, враховуючи постійне зростання вартості електроенергії в Україні та поступове її подорожчання, все частіше виникає питання економії електроенергії та енергоефективності побутових та промислових приладів. Адже кожного разу українці отримують комунальні платіжки з постійно зростаючою ціною за електроенергію.

Та як же не переплачувати, а навіть економити в даній ситуації?

По-перше, не варто постійно залишати ввімкненими освітлювальні прилади та світло без необхідності. Намагайтесь вмикати світло лише по мірі необхідності та виключно в тих приміщеннях, в яких ви знаходитесь.

По-друге, рекомендується повністю замінити усі звичайні лампи розжарювання (або як їх ще називають «лампочки Ілліча» ) на економні або світлодіодні лампи або світильники. Слід відзначити, що раніше різниця у вартості економних та світлодіодних ламп була дуже суттєвою. Іноді навіть відрізнялась у декілька разів. А зараз ви можете вибрати та купити економні led-лампи або світлодіодний прожектор по доступним цінам.

При цьому, використання сучасних освітлювальних лед ламп та світлодіодних світильників, дасть вам можливість зменшити споживання електроенергії до 90%. Окрім того, термін використання даних ламп, світильників та прожекторів набагато довший, ніж у звичайних освітлювальних приладів, де використовуються звичайні лампи розжарювання.

По-третє, не залишайте без необхідності увімкненою вашу побутову техніку. Звичайно, ніхто не говорить про те, щоб виключати холодильник або плиту, виходячи з будинку чи квартири. Проте, перед виходом завжди перевіряйте, чи не забули ви увімкненими телевізор, комп’ютер, кондиціонер або інші побутові прилади, що можуть споживати електроенергію, знаходячись у пасивному режимі, або режимі очікування.

По-четверте, не варто забувати, що в Україні діє нічний тариф. У період з 23.00 до 7.00 застосовується коефіцієнт економії 0,5. Завдяки чому, ви можете отримати суттєву економію електроенергії.  Намагайтеся планувати миття посуду або прання на вечірній час, попередньо запрограмувавши ваші побутові прилади на цей час доби.

Економте ваш час та гроші, замовляючи лише якісну та оригінальну продукцію в інтернет-магазині світлодіодного освітлення «GetLED».

Посилання на сайт: www.getled.com.ua