Кому потрібен обов’язковий аудит у 2019 році?

17.05.2019

Ключове завдання, яке вирішують аудиторські фірми України в 2019 році, — це незалежна перевірка фінансової звітності та бухгалтерського обліку підприємств і організацій. Результати перевірки фіксуються в експертному висновку, що надається клієнтові. У цьому документі аудитор дає оцінку реальному стану справ у компанії, вказує на виявлені недоліки, прогнозує ризики.

ТОВ «КИЇВАУДИТ» працює на аудиторському ринку країни з 1990 року. За минулі роки його фахівці набули багатий запас теоретичних знань і чималий практичний досвід. Це дає можливість надавати будь-які різновиди аудиторських послуг на найвищому рівні.

Особливості проведення обов’язкового аудиту в 2019 році

Проведення щорічної перевірки бухгалтерської та фінансової звітності є обов’язком підприємств і громадян-підприємців. Суб’єкт господарювання зобов’язаний оприлюднити фінзвітність разом з підсумками роботи аудитора.

У 2017 році в Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» було внесено низку поправок. Завдяки зусиллям законодавців вітчизняні стандарти і норми максимально наблизилися до європейських правил здійснення аудиторської діяльності.

Зокрема, проводити обов’язковий аудит зараз зобов’язані наступні юридичні особи: державні компанії, зайняті видобутком корисних копалин, організації, які можуть представляти суспільний інтерес, природні монополії, що працюють на ринку України, публічні акціонерні товариства.

ТОВ «КИЇВАУДИТ» надає високоякісні аудиторські послуги та співпрацює з підприємствами будь-яких форм власності. Експерти фірми проводять аудит в Києві, Львові, Запоріжжі, Харкові, Полтаві та багатьох інших містах країни. За довгі роки роботи компанія заслужила довіру і бездоганну репутацію у представників бізнесу.

Ініціативний аудит і підстави для його проведення

Аудит замовляють не тільки у випадках, коли це необхідністю. Нерідко за послугою звертаються керівники підприємств, а також інвестори, мета яких прийняти певне управлінське рішення.

Найчастіше ініціативний аудит проводиться з наступних причин. Купівля фірми з метою ведення і подальшого розвитку бізнесу. Внесення до установчих документів пункту про проведення фінансової перевірки. Проведення реструктуризації всередині компанії. Зміна керівництва: директора, головного бухгалтера. Коригування діяльності підприємства в зв’язку з впровадженням нових проектів. Підготовка документів на отримання великого кредиту.

Ще одним напрямком роботи аудиторів в Україні є перевірка проміжної фінзвітності. Послугу замовляють у випадках, коли клієнта влаштовує перевірка частини звітності. Цей вид аналізу включає в себе менше операцій, ніж повне дослідження. Він займає менше часу і коштує дешевше, але дає експерту можливість висловити свою думку.

Зв’язатися з експертами фірми «КИЇВАУДИТ» можна за телефоном: 0 (44) 287-70-55. Професійна аудиторська перевірка допоможе виявити помилки в роботі, усунути їх і підвищити ефективність роботи компанії.