Для чого потрібна вентиляція гаража?

19.01.2020

Правильно організований повітрообмін в гаражі забезпечить необхідний приплив свіжого повітря та його циркуляцію по приміщенні. Попри те що архітектурні особливості гаражного приміщення система вентиляції має бути регламентована нормами. Приплив свіжого повітря повинен мінятись протягом доби 6-10 в залежності від особливостей гаражу.

Для чого потрібна вентиляція гаража?

Багато людей, які володію транспортними засобами нехтують системою вентиляцію. Більшість не дивляться на те що поганий повітрообмін негативно вливає на транспортний засіб (автомобіль швидко ржавіє і псується).

Основною задачею вентиляції гаражу є:

  • створення оптимальних умов мікроклімату в приміщенні;
  • збереження стану будівельних конструкцій;
  • виключення появи плісняви та конденсату на зовнішніх стінах гаражу;
  • збереження технічного стану автомобіля;
  • збереження стану інструментів та інших запчастин автомобіля.

Захист автомобіля. Будь-який власник авто має за це переживати. Якщо автомобіль буде знаходитись у приміщення з високою вологістю то всі металеві елементи будуть піддаватись корозії, а отже буде ржавіти кузов транспортного засобу. Крім цього, волога негативно впливає на роботу електроніки авто.

Захист будівельних конструкцій гаража. Так само, як і на автомобіль, забруднене повітря негативно впливає на будівельні конструкції гаража. Наявність вологи чи інших шкідливих речовин викликає появу грибків та плісняви на стінах приміщення. Металеві конструкції будуть піддаватись корозії, що скорочує час експлуатації гаражу.

Захист людей. У випадку коли вентиляція в приміщенні гаражу буде відсутня паливно-мастильним парам не буде куди діватись, а отже вони будуть накопичуватись у приміщенні гаражу, що може негативно впливати на самопочуття людини і викликати головні болі, чи навіть отруєння.

У випадку коли гараж обладнаний оглядовою ямою, в ній необхідно влаштувати окрему витяжну систему вентиляції.

Підтримка необхідної вологості. В зимовий час чи в дощову погоду разом з автомобілем в приміщення гаражу потрапляє сніг, лід, вода, оскільки в приміщенні тепліше виділяється велика кількість вологи, що погано впливає на стан автомобіля. Система вентиляції може забезпечити видалення надлишку вологи з приміщення.

Види організації повітрообміну у гаражі

Монтаж вентиляції Львів у вашому гаражі можна легко замовити у будь-якої компанії по вентиляції, яка виконає роботи в з урахуванням усіх нюансів.

Розробку системи вентиляції гаражу необхідно виконувати, ще на етапі будівництва споруди. Систему вентилювання необхідно монтувати за попередньо складеним проектом, який враховує усі деталі та особливості гаражного приміщення.

При розрахунку слід враховувати:

  • рівень поверху;
  • кількість авто;
  • площі приміщення;
  • висота приміщення.

Тому на етапі проектування кваліфіковані фахівці вибирають максимально раціональний вид вентилювання, який справиться з поставленим завданням.

Вентилювання гаражного приміщення можна виконувати наступними видами:

  • природня вентиляція, яка працює за принципом різниці тиску (температури);
  • штучна вентиляція, яка функціонує за допомогою спеціального обладнання (вентилятор), яке створює повітряний потік;
  • комбінована вентиляція, система яка поєднує в собі принципи природної і штучної вентиляції.

Отже, вентиляційна система гаража є невід’ємною частиною, адже за її допомогою можна відчутно продовжити термін експлуатації вашого автомобіля.