Просування салону краси, барбер шопу, brow бару: 3 простих кроки

09.03.2020

Трохи статистики в якості вступу

За даними всіх досліджень останніх 6 років Google очолює рейтинг найпопулярніших сайтів в Україні. Фактично він охоплює 100% інтернет аудиторії в Україні.

Тому будь-який бізнес повинно бути легко знайти в Google. Це доступ до величезної кількості потенційних клієнтів та можливість розповісти про свої переваги до того як клієнт потрапить у ваш заклад чи побачить красиву вивіску.

Для салонів краси особливо важливо просування у локальному пошуку та на Google  картах, тому що в більшості випадків клієнти шукають салон поруч з домом чи роботою.

46% всіх пошуків в Google — це пошук локальної інформації. Люди шукають щось поблизу, або вказуючи конкретний район.

72% користувачів що роблять локальний пошук згодом відвідують заклад, інформацію про який вони знайшли на картах Google.

Що робити для просування локального бізнесу

Спойлер: 

  • Крок 1 — додати інформацію про бізнес на карти
  • Крок 2 — робота з відгуками
  • Крок 3 — запустити локальну рекламу

Ці 3 кроки дають дають стійкий потік з клієнтів. З досвіду діджитал агенції Upturn це від +100% до +400% клієнтів.

Крок 1: Додати інформацію про бізнес на Google карти

Зайдіть на Google карти, знайдіть адресу де розміщено Ваш бізнес, натисніть праву кнопку мишки та оберіть пункт “Додати ваш бізнес”

Далі буде простий покроковий інтерфейс де ви зможете ввести всі дані про бізнес (назва, категорія, адреса, сайт, телефон).

Після цього потрібно буде пройти верифікацію бізнесу. Зазвичай це відправка листа поштою з пін кодом, який потрібно ввести в Google My Business, тому вказуйте адресу за якою зможете отримати лист. Лист зазвичай йде в Україну 11-14 днів, якщо лист загубиться то можна буде звернутися в підтримку Google і підтвердити реальність бізнесу телефоном.

Після додавання бізнесу потрібно додати фото, опис, перелік послуг з цінами, оптимізувавши це під ключові слова, які шукають ваші потенційні клієнти (салон краси, укладка, перукарня etc).

Крок 2: Робота з відгуками

Одним з ключових факторів успіху вашої локації в Google картах є кількість відгуків і оцінка, яку лишають ваші відвідувачі. Чим більше відгуків і чим вищі оцінки — тим помітніше ваш бізнес, вище ваша позиція на картах. 

На скріні нижче ви можете бачити як відображаються 3 топові локації з найбільшою к-тю відгуків та інші (просто червоні цятки, без підпису).

Потрібно відповідати на всі відгуки: якщо вони негативні — вирішувати питання, та просити змінити оцінку; якщо вони позитивні — дякувати за відгук.

Важливо стимулювати користувачів лишати відгуки. В Google my Business ви можете взяти пряме посилання на сторінку написання відгуку про ваш бізнес і розсилати його своїм клієнтам. Ми в Upturn намагаємось максимально автоматизувати цей процес, додавши прохання лишити відгук у viber та e-mail розсилки.

Окрім роботи з відгуками потрібно: мінімум 1 раз на місяць робити публікацію в Google My Business. Це можуть бути спецпропозиції, анонс нових послуг, розповідь про продукт чи публікація свіжих фото та відео. Це дає Google розуміння того що бізнес живий і розвивається.

Крок 3: Запустити рекламу на користувачів в радіусі 1-2 км від вас

Конкуренція в органічній видачі в багатьох категоріях бізнесу висока тому потрібно запускати рекламу щоб збільшити потік клієнтів. Особливо важливо це для нових бізнесів або таких що мають небагато відгуків. Як можете побачити на скріні нижче реклама відображається над списком локацій і це дає безсумнівну перевагу.

Ми рекомендуємо налаштовувати рекламу на радіус до 2-х км від місця розміщення бізнесу. Це дає змогу охопити найбільш цільову аудиторію, адже рідко хто хоче їхати в салон краси на інший кінець міста. До того ж такий таргетинг дозволить вам скоротити витрати на рекламу, тому що ви не будете охоплювати все місто, а тільки потрібний вам район.

Виконання цих простих інструкцій дасть змогу забезпечити постійний потік нових клієнтів для вашого салону краси, барбер шопу, brow бару чи перукарні.

Немає часу для того щоб робити це самотужки — звертайтесь в digital агенцію Upturn, ми все зробимо за Вас з гарантією позитивного результату.