Центральна міська лікарня Коростеня придбає відеобронхоскоп майже за 900 000 грн.

11.03.2020

Коростенська центральна міська лікарня отримала 895 тис. грн. на придбання гнучкого відеобронхоскопу. Відповідний тендер на придбання обладнання для операційних блоків з’явився на онлайн-майданчику електронних торгів Zakupki. Закон про публічні закупівлі передбачає обов’язкове проведення тендеру для придбання медичного обладнання та матеріалів усіма державними закладами охорони здоров’я.

Нові можливості лікарні

Сьогодні ЦМЛ Коростеня тримає курс на постійне осучаснення методів надання медичної допомоги. В рамках оновлення лікарня регулярно закуповує сучасне обладнання та матеріали. Гнучкий відеобронхоскоп дозволяє не лише обстежувати дихальні шляхи, а й виводити чітке зображення на екран та зберігати його. Це значно підвищує якість діагностики та лікування різноманітних захворювань дихальної системи.

Зазвичай система ендоскопічної візуалізації використовується як для обстеження, так і під час хірургічного втручання. За його допомогою можна виявляти захворювання та новоутворення різної етіології, видаляти чужорідні об’єкти, брати біопсію, контролювати процес лікування в режимі реального часу, доставляти лікарські засоби безпосередньо в дихальні шляхи.

Сучасні багатофункціональні відеобронхоскопи (а саме такий планує придбати ЦМЛ Коростеня на Zakupki) підключаються до екрану з використанням оптоволоконної оптики. Відео дає змогу консультуватися віддалено з іншими лікарями, навчати студентів, порівнювати результати діагностики з попередніми обстеженнями. Все це значно підвищує шанси на одужання пацієнта.

Відеобронхоскоп має ряд суттєвих переваг в порівнянні з традиційними жорсткими моделями. Завдяки гнучкості й компактності його можна ввести навіть у важкодоступні ділянки дихальних шляхів.

У вересні 2019 року Центральна міська лікарня Коростеня також придбала через публічні закупівлі гнучкий відеоколоноскоп та відеогастроскоп. На це обладнання з бюджету було виділено 3 000 000 грн. Згідно с умовами торгів, розрахунок проводиться Державною казначейською службою протягом 30 днів з моменту отримання товару.

Подавати заявки на тендер по придбанню відеобронхоскопа можна до 26 березня. З 27 березня розпочинається аукціон з визначенням переможця. Кошти на закупівлю виділяються місцевим бюджетом. На сторінці торгів на сайті Zakupki можна отримати докладну інформацію про необхідні документи та інші умови участі в тендері.