Як вибрати ванну?

30.04.2020

Правильно підібрана ванна може стати основою істинного комфорту для кожної людини. Асортимент запропонований сьогодні, став просто феноменальним. Кожна модель наділена своїми унікальними якостями, але присутні і недоліки. Щоб ванна дійсно прослужила довго і протягом всього часу служби радувала своїми перевагами, до вибору потрібно підійти вкрай уважно.

Вибір ванни за матеріалом

Київ порадує численними магазинами, де можна знайти чималу кількість цікавих моделей ванн від найвідоміших виробників. Але більш значний асортимент, доступні ціни та детальний опис можна знайти на сторінках інтернет-ресурсів. Тут потенційним клієнтам запропонують вироби з різних матеріалів, різних форм, виробників з доставкою по всій Україні.

При виборі перше, на що потрібно звернути свою увагу — матеріал:

  • Сталь. Матеріал міцний, надійний і довговічний. Такі моделі легкі, не виникає складнощів з транспортуванням. Але, вода в такій ванні швидко остигає, в порожньому виробі звук включеної води буде дуже чутним;
  • Чавун. Високоякісні моделі, здатні прослужити протягом необмеженого терміну. Міцні, надійні, підлягають реставрації, вода остигає в такій ванні дуже довго. Єдина особливість — занадто значна вага, що може викликати складності при транспортуванні;
  • Акрил. Вироби з такого матеріалу мають приємну ціну, стильний дизайн. Але, потрібна організація спеціалізованого догляду, покриття ванни систематично доведеться оновлювати. Матеріал гладкий, на ньому не заводяться патогенні гриби, не розмножуються бактерії;
  • Камінь. Моделі з каменю досить дорогі, вимагають уважного ставлення до установки, але в той же час вони оригінальні, вишукані і розкішні;
  • Кварил. Ванни з кварила сьогодні вважаються новинкою. Це інноваційний матеріал, що відрізняється підвищеною міцністю, високою стійкістю, порівняно доступною ціною, довговічністю.

Різноманітність форм

Ванни різних форм створені для того, щоб людина змогла підібрати виріб під індивідуальні потреби, а також під особливості свого приміщення. Сьогодні пропонуються вироби в 180, 170, 150 сантиметрів завдовжки. Можна знайти варіанти більш 200 см. Перш, ніж робити покупку потрібно виміряти відстань кімнати. Україна досі налічує значну кількість малогабаритних квартир і малосімейних гуртожитків, де ванна кімната — невелике приміщення, де краще встановити сидячу ванну, так як вона має мінімальні розміри довжини.

Що стосується ширини, то бувають моделі від 75 до 100 см в ширину. Глибина чаші становить 65 см.

Додаткові функції

Виробники радують вимогливих клієнтів вишуканими виробами з додатковими функціями. Це аеромасаж, гідромасаж, нестандартні розміри та ін. Такі варіанти для купання будуть оптимальними. Але, потрібно враховувати, що вони мають більш суттєві розміри, вимагають уважного догляду і сервісного обслуговування (можливо ремонту), коштують досить дорого.

Перш ніж купити ванну потрібно уважно оцінити свої потреби, фінансові можливості, особливості приміщення, після чого можна буде вивчити запропонований асортимент моделей. Так вибір буде раціональним, грамотним і правильним.