Особливості та переваги IP-відеоспостереження

16.07.2020

Власна безпека – це перше, про що необхідно думати. Особливо це стосується дому, адже саме там хочеться відчувати комфорт і надійність. Різних систем безпеки існує досить багато, але найдоступнішими, найбільш ефективними та популярними з них є системи відеоспостереження. У свою чергу вони діляться на такі види:

  • аналогові;
  • бездротові.

Перший варіант поступово втрачає свою актуальність, адже нові технології дозволяють робити набагато більше. Саме такі технології мають бездротові камери, або IP-відеонагляд. Придбати такі пристрої можна в компанії TRASSIR, яка вже багато років професійно займається цим напрямом діяльності.

Особливості IP-відеоспостереження

У IP-відеоспостереження є свої відмінності від інших камер. Розглянемо кілька з них:

  • Передача даних здійснюється через Інтернет.
    Головною особливістю є те, що вся інформація йде по цифрових мережах, що робить якість зображення кращою.
  • IP-камера — самостійний пристрій.
    Така камера сама обробляє дані та вже в готовому вигляді передає їх по комп’ютерній мережі. Її можна назвати автономним пристроєм, адже камера має режим, що дозволяє одночасно багатьом користувачам дивитися відео, можливість віддаленого управління та установки на неї спеціальних додатків, рішення можуть прийматися нею самостійно і т.д.
  • Немає єдиних стандартів обробки даних.
    Виробники особисто вибирають, які стандарти обробки буде підтримувати їх продукт, тому у клієнта є можливість вибрати саме той, який йому необхідний.

Переваги IP-відеоспостереження

Відмінні риси ми вже проговорили, а ось що на рахунок її позитивних характеристик? Звичайно, IP-відеоспостереження має безліч переваг перед аналоговими варіантами, які є ключовими факторами вибору у його користь. До них можна віднести:

  • Високий рівень якості зображення.
  • Економія на інфраструктурі.
    Так як IP-камера підключається до локальних мереж, то, логічно, що для її функціонування немає необхідності проводити додаткові кабеля та іншу інфраструктуру.
  • Вбудований інтелект.
    Про додаткові можливості IP-камер, крім обробки даних, ми вже говорили. Більшу увагу варто приділити додаткам, які встановлюються на неї. У більшості випадків ці додатки необхідні для обробки та аналізу відеозображення. Так, наприклад, спеціальні програми можуть підрахувати кількість відвідувачів, складати карти активностей покупців, реагувати на рухи й т.д.

Звичайно, такі пристрої будуть коштувати дорожче, тижні аналогові камери, але за рахунок свої додаткових функцій, які дозволяють економити або ж зовсім приносити прибуток, їх можна зрівняти в ціні.