М’які ліжка: особливості та переваги

28.08.2020

Кожна сімейна пара або навіть самотня людина мріє про велике, зручне, а головне – м’яке ліжко. Саме такі меблі дарують чудовий відпочинок та гарний сон. Вони створюють неймовірну атмосферу спокою та затишку. Масивні й вишукані оббивки окутують ложе з усіх боків. Це надає можливість комбінувати кольори й фактури.

Подібний напрямок меблевого дизайну отримав велику популярність, тому придивіться до нього уважніше. Можливо, саме така модель підійде до вашої спальні.

Зовні м’які ліжка виглядають дуже дорого, презентабельно та вишукано. Придбати їх можна за помірною вартістю, якщо завітати до інтернет-магазину Krokwood.com. В асортименті представлена найкраща продукція, виготовлена за сучасними технологіями з масиву дерева, ДСП, МДФ, металу та інших матеріалів. Кожний виріб має свій індивідуальний характер, що відчувається з першого ж дня знайомства.

Характерні особливості

М’яке ліжко відзначається тим, що корпус драпірують тканиною зі вставками. Вистилається навіть внутрішній короб для білизни.

З матеріалів використовуються еко- або натуральна шкіра, рідше велюр. Виглядає таке оздоблення гарно та благородно.

Тканини мають пило- й вологовідштовхувальне просочення, що гарантує гігієну спальної кімнати. За таким матеріалом легко доглядати.

Ліжка часто доповнюються підліжковим коробом. У ньому багато вільного місця для розміщення та зберігання спальної білизни, одягу, взуття та інших речей.

Будова м’яких ліжок

Переважно м’які ліжка мають ортопедичну конструкцію. Вона складається з таких елементів:

  • металевої зварної або дерев’яної рами з ламелями, іноді вироби мають суцільну підставку;
  • обрамлення з дерев’яними царгами (боковинами), що утворюють гніздо розміром 6-10 см для встановлення ортопедичного матраца;
  • внутрішнього функціонального простору;
  • невеликих ніжок.

Оббивка боковин повністю виключає монтаж висувних ящиків. У такому разі зручним рішенням є використання спеціального підіймального механізму, який працює на кручених пружинах, а також з газовими або гідравлічними ліфтами.

Хромовані ніжки оздоблюються пластиковими вкладками. Вони захищають підлогу від імовірних подряпин, а також продавлювання протягом тривалого часу. Стінка у ніг може також бути присутньою, але такий елемент не завжди йде в комплекті.

Спинки м’яких ліжок – види й особливості

На узголів’ї ліжка з м’якою оббивкою робиться завжди максимальний акцент. Меблеві майстри проявляють фантазію й роблять вироби в різних конфігураціях. Наприклад:

  • асиметричні;
  • з кутовими спинками;
  • високі, до 1,5 м;
  • низькі, метрові;
  • з перепадом по висоті.

У деяких моделях буває кріплення задньої частини ліжка до стіни або монтаж у спеціальні пази. Дивовижно виглядає довге узголів’я, яке виходить за загальну ширину ложа. До нього може примикати не тільки спальне місце, а й невеликі тумбочки, які підходять за стилем.

Також роблять узголів’я, які злегка нависають зверху або обтікають зону подушок з обох боків. Це створює приємне відчуття відокремленості й захищеності.

Ключові переваги

М’які меблі для сну здатні стати головним акцентом кімнати, надавши їй індивідуальність і вишуканість. Крім стильного зовнішнього вигляду, моделі відзначаються низкою переваг, до яких належить таке:

  • інтер’єр кімнати набуває стильного вигляду;
  • сон стає комфортнішим;
  • підвищується звукоізоляція;
  • з’являються додаткові місця для речей;
  • знижується ризик травмування;
  • гарантується довгий термін використання.

М’яке ліжко оточує втомлене тіло м’якістю й теплом. Задрапіровані кути оберігають від жорстких зіткнень, які залишають сліди на тілі. Матові поверхні не дратують настирливими відблисками й неприємним холодом. Ліжко приглушує звуки, заспокоює, тихо несучи до світу сновидінь.