Лікарські властивості кори мурашиного дерева Пау Д’арк

31.08.2020

Кора мурашиного дерева Пау Д’арко або лапачо використовувалася в народній медицині корінних народів Південної Америки, була поширена у Бразилії, Колумбії та Мексиці.

Цьому засобу приписували лікарські властивості, використовували в лікуванні багатьох хвороб і загального нездужання організму. Вважалося, що чай з кори відновлює тіло та лікує душу людини.

Властивості цього дерева вивчалися з 50-х років, і зараз воно благополучно застосовується в якості адаптогена (підвищує опірність організму до шкідливих зовнішніх впливів) і тонізуючого засобу. Широко використовується в виготовленні біологічних активних добавок, медицині та косметології.

Терапевтичний ефект кори мурашиного дерева та її антивірусні властивості
Кора Пау Д’арко наділена антибактеріальними та противірусними властивостями. Ще древні інки використовували екстракт кори як природний антибіотик під час різних інфекційних захворюваннях. Це пояснюється тим, що препарат пригнічує ферментативні процеси в організмі. Протигрибкова властивість обумовлена тим, що на самому стовбурі дерева ніколи не ростуть гриби, тому що в корі міститься ксілодін, який поєднуючись із лапахолом уповільнює зростання грибка в більшості органах і тканинах. Саме завдяки лапахолу, з’єднання якого було виділено з екстракту кори, вона має антибактеріальну властивість.

Склад кори Пау д’Арк і вміст корисних властивостей

Внутрішня частина кори, яка і застосовується в лікарських засобах, багата корисними вітамінами та мінералами, важливими для роботи організму. За рахунок цих компонентів вона широко використовується в сучасних продуктах:

  • вітаміни B і С – позитивно впливають на роботу нервової системи, зміцнюють імунітет, підвищуючи захист організму;
  • залізо та кальцій, що відповідають за нормальне функціонування мозку і здорову роботу кровотоку;
  • селен – елемент, що захищає організм від утворення ракових клітин;
  • антиоксиданти, які перешкоджають впливу вільних радикалів;
  • бета-каротини, клітковина, цинк і мінерали, які в сукупності нормалізують вміст вітаміну А в організмі, регулюють нормальну продуктивність білків, покращують загоювальні процеси, сприятливо діють на травлення і правильне вироблення гормонів.

Кора мурашиного дерева застосовується під час низки захворювань для зміцнення імунітету. Основні складові (лапахол і лапахенол) відновлюють організм і допомагають йому в боротьбі з вірусами. Екстракт кори приймають як в капсулах, таблетках і краплях, так і в чистому вигляді (заварюють настої або чаї), залежить від уподобань.

Застереження

Не варто використовувати даний продукт вагітним жінкам або людям з чутливістю до складу продукту. Перед вибором форми та виду кори краще проконсультуватися з лікарем, щоб розуміти правильне дозування, відштовхуючись від особливостей вашого організму.

Кора мурашиного дерева та інші натуральні лікарські препарати корисні для організму при правильному вживанні та дозуванні.