Спокійний і гармонійний дім

07.09.2020

Людству завжди було важливо створити для себе безпечний та комфортний дім. Важливим фактором було те, що приміщення, куди відступали наші предки, повинно забезпечувати захист від стихії, нападу диких звірів та ворога. Паралельно з розвитком цивілізації змінилися і наші потреби та очікування щодо нашого життєвого простору. Сьогодні, крім очевидних особливостей, комфорт та естетика також стали важливими. Ви можете вибрати безліч стилів та атмосфер при будівництві властивостей та дизайну інтер’єру. Майже кожен може знайти для них найбільш архітектурний стиль та інтер’єр.

Будівельні матеріали

Найпопулярнішими будівельними матеріалами є цегла, бетон та різні метали, а також скло. Ми також знаємо переваги та недоліки матеріалів, які використовувались і перевірені протягом десятиліть та століть. Завдяки міцній та стабільній структурі вони служать довго. Однак є й інші міркування, які слід враховувати при проектуванні будинку своєї мрії. Плоскі, тверді поверхні стін, стелі, скляні поверхні відображають звуки, створюючи брязкале відлуння, що спричиняє погіршення розбірливості звуку та мови.

Чому правильна акустика важлива в наших будинках?

Якщо акустика в кімнаті погана, відлуння може зробити перегляд фільмів, прослуховування музики або навіть розмови неприємним досвідом. Іншою основною причиною, чому вам слід звертати увагу на обробку звуку, є шум, що надходить із нашого оточення. Постійний шум і шум негативно впливають на наш настрій і здоров’я, тому не будемо нехтувати звукоізоляцією.

Естетика та практичність в дизайні інтер’єру

Майже всі меблі та предмети та елементи дизайну інтер’єру також виступають як звукопоглиначі, але вони витримують лише високі тони, для обробки звуків глибшого діапазону потрібні матеріали, що мають пористу, гнучку і щільну структуру. Вибравши обладнання та меблі, які відповідають нашому індивідуальному смаку, подумайте, які елементи ми можемо використовувати для поліпшення акустики та зменшення тривожних шумів. На щастя, є дуже великий запас звукоізоляційних матеріалів. Завдяки високій якості та вишуканому дизайну, вам не доведеться відмовлятися від естетики, купуючи шумопоглинаючі та звукопоглинаючі елементи. Панелі, які можна прикріпити до стін і стелі, можуть значно зменшити відбиття та інфільтруючий шум. Ці панелі, спеціально розроблені для акустичних цілей, доступні в будь-якому стилі, кольорі та розмірі, тому їх можна інтегрувати в різні стилі інтер’єрів, навіть просто в один декоративний орнамент чи малюнок. Їх також можна використовувати як прихований елемент, і в цьому випадку їх можна вбудувати в меблі. Вікна не повністю виключають вуличний шум, тому штори корисні та ефектні. Замість штор з традиційних матеріалів ми також можемо придбати звукоізоляційні штори, які завдяки своєму подвійному шару та більш щільному переплетення ефективно зменшують небажані шуми та можуть бути навіть гарними аксесуарами для нашої квартири.

Майте слово!

Тверді підлоги, як стіни, не поглинають ні кроків, ні повітряних звуків. Якщо ми живемо в ОСББ, шум, який викликають наші сусіди, є загальним джерелом конфліктів. Укладання килимів на якомога більшу поверхню може послабити звуки, що протікають по підлозі, і створити теплу, приємну атмосферу за допомогою м’яких, тонучих матеріалів. Однак не має значення, який тип килимів ми виберемо. Існують також килими зі спеціально звукоізоляційними властивостями, які пригнічують шум набагато ефективніше, ніж традиційні килими, і в цьому випадку нам не доведеться йти на компроміси на користь практичності, оскільки ці елементи дизайну інтер’єру також дуже ефектні та затишні.

При оформленні будинку потрібно врахувати багато аспектів, щоб створити справді спокійну, приємну атмосферу.

tenda fonoassorbente