Види седативних препаратів

16.11.2020

Постійні стреси на роботі чи вдома, велика завантаженість, дрібні невдачі призводять до нервового стану людини. Нервозність негативно впливає на весь організм, як на фізичний, так і на внутрішній стан. Щоб в кінцевому результаті не трапився зрив, необхідно тримати в балансі центральну нервову систему. Добре справляються з цим седативні препарати, які несуть заспокійливу дію, але при цьому не викликають сонливості. Вони можуть працювати на нервові клітини у двох аспектах:

  • посилення їх гальмування;
  • зменшення їх збудження.

Види седативних засобів за швидкістю дії

Не всі заспокійливі засоби мають однакову швидкість дії. З огляду на цей критерій, їх ділять на такі великі групи:

  • Препарати ситуативної дії.
    Вони працюють моментально. У таких препаратах містяться сильні речовини, які в малих дозах надають швидкий заспокійливий ефект. Часто в таких засобах використовуються такі рослинні компоненти, як хміль і пасифлора.
  • Препарати накопичувальної дії.
    Для отримання ефекту від таких речовин необхідно приймати їх протягом двох-трьох тижнів. Вони зміцнюють нервову систему і можуть накопичуватися в організмі, тим самим мають заспокійливу дію ще деякий час після припинення приймання.
  • Комбіновані препарати.
    Вони увібрали в себе кращі характеристики обох видів: комбіновані препарати діють швидко в стресовій ситуації, а також можуть пропиватися курсом кілька разів на рік, захищаючи організм від нервових перепадів.

Види седативних засобів за формою випуску

Форма випуску медикаментів – це вид, в якому вони виготовляються і пізніше будуть прийматися. Якщо говорити про седативні засоби, то вони можуть мати наступні форми випуску:

  • Саше для заварювання трав’яного чаю.
    Люди поділилися на два табори з приводу зручності цієї форми: одним подобається смак трав’яного чаю, який плюс до того несе заспокійливий ефект, а інші кажуть, що заварювання чаю – процес дуже тривалий.
  • Краплі.
    Досить популярний метод, під час якого потрібно відміряти необхідну кількість крапель, розбавити їх з невеликою кількістю води й випити. Але спиртовий присмак подобається далеко не всім.
  • Капсули й таблетки.
    Найзручніший спосіб, адже частіше за все капсули й таблетки не мають яскраво вираженого смаку та запаху, а також немає необхідності в додаткових приготуваннях. У них міститься стандартизований екстракт різних рослин.

В асортименті компанії Farmaco кожен зможе знайти такі заспокійливі препарати, які підійдуть саме йому.