Чим запивають піцу в різних країнах?

19.12.2020

Піца від if.smaki-maki відрізняється приємним насиченим смаком. Але щоб ще краще відчути його, страву заведено поєднувати з різними напоями. Ця італійська їжа добре смакує з чим завгодно, тому вам варто орієнтуватися в першу чергу на власні вподобання. Але неправильний вибір призведе до того, що смак піци буде приглушений, тому ви не зможете насолодитися нею повною мірою. Лишається експериментувати. А для початку погляньмо, з якими напоями поєднують цю італійську їжу в різних країнах. І почнемо з батьківщини піци.

Італія

Тут споживати страву прийнято з виноградним вином. Якщо начинка м’ясна – тоді вино червоне, якщо рибна – біле. З гострою піцою добре поєднується терпке, насичене вино з тривалою витримкою. Якщо вам більше подобається курка та ананас, тоді зверніть увагу на рожеві та білі сорти вина. Вегетаріанські страви, особливо з великою кількістю зелені, краще підбирати білі вина з добре вираженою кислинкою.

Інколи італійці їдять піцу з кисломолочними напоями, однак це швидше виняток. Але можете спробувати кефір, кисляк чи натуральний (без підсолоджувачів) йогурт.

США

Найпопулярніший безалкогольний напій – Coca-Cola (зазвичай з льодом).

З міцніших трунків американці надають перевагу віскі чи текілі. В США піца зазвичай має більше тіста і начинки, ніж в Італії, тому є значно калорійнішою. І саме з цієї причини її запивають переважно не вином, а чимось міцнішим.

Німеччина

Певно, ви вже здогадалися, що німцям найбільше подобається запивати піцу пивом. Воно має гіркуватий насичений смак, а тому добре поєднується з різними начинками. До риби німці подають світле пиво, а до м’яса – темне. Переважно тут готують піцу саме з м’ясом, хоча останніми роками збільшилася кількість вегетаріанців.

Чехія

Тут поєднання досить незвичне – піца з міцною трав’яною настоянкою бехеровкою. Напій має яскраво виражений аромат трав та гіркувато-пряний смак. Якщо в піці є базилік, бехеровка смакує особливо добре. Також тут в пошані пиво, як і у сусідів-німців.

З безалкогольних напоїв у різних країнах популярні соки, чай, мінеральна вода, кава. Діє загальне правило – до м’яса напої з більш насиченим смаком, ніж до риби та морепродуктів.