Як правильно вибрати вишиванку

25.12.2020

Плаття з вишивкою – це невід’ємна частина української культури. Пройшовши багатовікову історію, значення цього виду одягу не раз змінювався, як і безпосередньо відношення до цього виробу. І якщо колись, вишиті вручну малюнки були справжніми оберегами своєї власниці, то сьогодні можна купити в інтернет магазин вишиванок сукні сучасного стилю, що не несуть в собі прихований сенс, а є зручним предметом гардеробу.

Критерії вибору

Що щодо взуття, то плаття вишиванка вдало може поєднуватися з літніми босоніжками. Крім того, можна скористатися сучасними моделями сандалів з круглим тонким каблуком, а також різними видами взуття на зав’язках. У деяких випадках можуть чудово підійти туфлі класичної моделі.

В якості фасону та аксесуарів:

  1. Мінімум складок. Рекомендується підбирати такий тип фасону, де присутній максимально плоский верх, без великої кількості дрібних складок зверху. Цей крій не повне власницю вишиванки.
  2. Колір також дуже важливий. Зовсім необов’язково для цього предмету гардеробу бути білосніжним. Зараз можна купити плаття будь-якого забарвлення, яке підходить для конкретної дівчини, освіжає шкіру обличчя і не створює відчуття повноти. Правильна комбінація кольорів вишивки з фоновим узором зробить сукню по-справжньому унікальним шедевром.
  3. Якщо вишиванка не є звичайною блузкою, а це повноцінне плаття, то можна одночасно вирішити велику кількість проблем. Не треба замислюватися, з чим комбінувати. Рівний чіткий силует, що не облягає на стегнах – саме вигідне рішення для будь-якої фігури. Єдиний, загальний квітковий візерунок по всій довжині – візуально дозволяє витягнути будь-яку дівчину.
  4. Об’ємні рукави – але не далі ліктя. Практично у кожній сукні знаходяться пишні вишиті рукава, і це чудово, оскільки вони будуть гарною прикрасою. Однак якщо рукава мають пишну форму безпосередньо від плеча – це візуально їх збільшує. Цей крій підходить лише самим витонченим дівчатам, а також власницям фігури типу «груша». Для цих жінок зробити плечі ширше якраз і рекомендується. Всім іншим панночкам є сенс підбирати сукні, де знаходяться гладкі рукава на передпліччях, а збільшуються лише біля ліктя.
  5. Геометрія візерунка. Звертайте увагу, в яких геометричних лініях знаходяться елементи сукні. Якщо на рукаві і на ліфі знаходяться візерунки вертикального розташування – це подовжує фігуру, роблячи її стрункішою. Якщо горизонтальний малюнок – скоріш за все, він розширить силует.

Вибір вишиванки з урахуванням фігури

Традиційна вишиванка абсолютно не призначена, щоб зробити «стрункішою» фігуру. Це традиційний виріб для сільської місцевості. А з урахуванням старих традицій худоба у жінок гідністю не була! Навпаки, повна, пишногруда дівчина – уособлювала символ краси, достатку і здоров’я.

Тому класична вишиванка зробила все, що від неї залежить, щоб виділити цю огрядність і навіть трохи «домалювати» відсутню. Вона робить плечі округлими, груди з більш пишними обсягами.

Але з того часу поняття краси помінялися, і сучасне сприйняття також змінилося. Сьогодні дівчата не хочуть виглядати пишними. І якщо біле плаття, зібране зверху в велику кількість складок, зробить панночку на кілька розмірів більше, ніж в дійсності – безумовно, для більшості жінок це не сподобається. Тому лише вам вирішувати, як правильно вибрати сукню-вишиванку.