Сервісне обслуговування кондиціонерів

25.02.2021

Безаварійну роботу кондиціонерів можна забезпечити тільки завдяки своєчасному проведенню сервісного технічного обслуговування. Це дозволяє продовжити термін експлуатації, зекономити на витратах електроенергії та, звісно, забезпечити безперебійну роботу кондиціонера.

Чи часто потрібно проводити сервісне обслуговування кондиціонерів?

Компанії-виробники рекомендують двічі на рік (навесні та осінню) проводити сервісне обслуговування кондиціонерів. Така періодичність профілактичних робіт допоможе серйозно підготуватися до літнього сезону і привести техніку в порядок після інтенсивної експлуатації. Регулярне чищення і тестування систем дозволяє значно продовжити термін служби техніки і підтримувати мінімальний рівень енергоспоживання. Якщо спліт-система працює цілий рік, то може знадобитися і додаткова чистка.

Як зрозуміти, що вам терміново потрібне обслуговування кондиціонерів:

  1. відсутня вентиляція;
  2. часті перепади напруги;
  3. висока температура;
  4. зібрався пил.

Перевірка і чищення кондиціонерів, усунення дрібних поломок

Під дрібними поломками маються на увазі незначні сторонні шуми у блоках, поклацування і вібрація при роботі пристроїв кондиціонування, а також збої в налаштуваннях пульта дистанційного керування.

Сервісне обслуговування і чищення кондиціонера роблять в першу чергу для того, аби убити віруси і мікроби, що зібралися в процесі експлуатації на внутрішньому блоці кондиціонера. Варто пам’ятати, що вчасна антисептична обробка устаткування захищає ваших співробітників і вас від потрапляння шкідливих речовин в організм. Окрім цього, очищення необхідно робити для правильної роботи кондиціонера, зокрема його енергоефективності. Якщо не робити чистку, термодинамічні функції будуть порушені і кондиціонер почне споживати надмірну кількість електроенергії. Відтак, ви витрачатимете більше грошей на штучний холод, а отримувати будете значно менше.

Комплексне рішення цих проблем пропонує ПП «Ярта». Фахівці компанії величезний досвід роботи з системами клімат-контроля, кондиціонування, вентилювання і не тільки. Поставлені завдання виконують в найкоротші терміни, а головне за доступними цінами.