Чи можна відремонтувати принтер вдома?

26.03.2021

Є такі несправності принтера, з якими ви можете впоратися самі. Хоча частіше зустрічаються ті, які потребують втручання майстра. Зручно, що досвідчені фахівці можуть якісно виконати ремонт принтерів у Львові. Краще в першу чергу звернутися до них за консультацією, щоб самостійно нічого не пошкодити.

Нижче ми описали ситуації, коли пристрій не потребує обслуговування. Пропонуємо прості рішення, завдяки яким ви можете легко впоратися з проблемами з принтером вдома. В інших випадках краще звернутися до сервісного центру. Чудові відгуки має https://fp.lviv.ua/remont-printeriv/ .

Які поширені причини поломок?

1. Принтер не забирає папір

Лоток для паперу правильно закріплений, білі аркуші чекають на друк, але принтер не збирає їх? Пристрій не друкує, хоча ви чуєте шум роликів, які відповідають за це завдання? Часто джерелом проблеми є деталі, що оточують ці ролики, а саме їхній неналежний стан.

Рішення:

Щоб перевірити стан, обережно зніміть деталі. Найпоширеніша причина проблеми – бруд. Він накопичується на гумах, що оточують ролики, це призводить до втрати зчеплення. Тому принтер не може зачепити папір із контейнера. Однак гуму на ролику можна легко очистити. Спробуйте використати ватний диск або тканину, змочену в мийній чи знежирювальній рідині. Після такої обробки пристрій повинен правильно підібрати папір.

2. Папір застряг у принтері

Дратує ситуація, коли сторінка застрягла в принтері, а обладнання відмовляється її повернути. Особливо коли ви поспіхом друкуєте важливі документи чи вже надрукували 20 сторінок, а ще 15 чекають на друк. Можна спробувати вирвати сторінку, та часом це має серйозні наслідки. Та буває, що коли аркуш силою витягувати з пристрою, він розривається на невеликі шматочки, які важко вийняти з-під рулонів. Джерелом проблеми знову можуть стати ролики. Причина застрягання в принтері також інша – до пристрою потрапив об’єкт, що перешкоджає його роботі.

Рішення:

Передусім переконайтеся, що до принтеру не потрапили сторонні предмети. Наприклад, монети, шматки картону, дитяча іграшка чи ґудзик. Наявність цих предметів всередині обладнання може пошкодити його та призвести до більшої несправності. Про всяк випадок варто тримати пристрій далі від речей, які можуть потрапити в нього. Якщо сторінки не заблоковані якимось предметом, перевірте стан валиків і деталей поблизу.

3. Принтер не «бачить» новий картридж

У пристроїв іноді виникає проблема з виявленням того, що в них встановлено новий картридж. Навіть якщо нові чорнила чи тонер на 100% заповнені, і немає жодних ознак того, що їх важко використовувати, обладнання може не реагувати на це. Потім принтер повідомляє про відсутність картриджа. Також можуть бути проблеми з його установкою. Причиною неприємностей часто є просто брудна стружка.

Рішення:

Обережно видаліть картридж або тонер. Переконайтеся, що на мікросхемі немає бруду, наприклад, відбитків пальців, пилу чи іншого забруднення. Якщо виявиться, що він справді брудний, просто обережно протріть його ватним диском, змоченим у знежирювальному засобі. Потім потрібно перевстановити картридж у принтер.

Вищеописані проблеми трапляються доволі часто, та зазвичай з ними можна впоратися вдома. Тепер якщо ці несправності виникнуть у принтері, ви будете знати, як діяти далі. Зважайте, що деяких проблем можна уникнути, коли обладнання належним чином доглядати та регулярно його використовувати. А якщо маєте сумніви щодо поломки, краще одразу звернутися до сервісного центру.