Найпоширеніші міфи про косметику

26.03.2021

Можна почути багато різних тверджень про косметику. Та серед різноманіття інформації буває важко визначитися з тим, що ж правда, а що ні. Ми допоможемо розвіяти певні міфи, тож ви дізнаєтеся, якою має бути справжня натуральна косметика . Пропонуємо до розгляду кілька найбільш популярних міфів.

Які існують міфи про косметику?

1. Натуральна косметика повинна мати короткий склад

Багато хто досі вважає, що натуральна косметика повинна містити буквально кілька інгредієнтів. Та це не так, і склад кожного косметичного засобу слід інтерпретувати окремо. Якщо маєте сумніви, онлайн-консультанти Sue допоможуть вибрати потрібний засіб для вас або на подарунок. Пам’ятайте, що все залежить від використовуваної сировини. Хороший приклад – сироватка.

В її основі: вода, загусник і консервант – так створюється консистенція гелю. Достатньо додати до отриманої основи принаймні три активні інгредієнти в процесі створення – і ми вже маємо суперсироватку. Кожна додана сировина може складатися з наступних трьох інгредієнтів, і що тоді? Список на етикетці стає довшим, та не впливає на якість косметики. Тож пам’ятайте, що підрахунок інгредієнтів не є повністю надійним, варто спочатку думати про ефективність і якість використовуваної сировини.

2. Сировина та інгредієнти натуральної косметики дуже дешеві

В ідеальному світі всі інгредієнти, що використовуються в косметиці, були би дешевими. Та на практиці це не так. Якщо ви хочете косметику найвищої якості, виробник повинен інвестувати в придбання найкращої сировини, яка має тести, що підтверджують її вплив на шкіру. Також слід пам’ятати, що вартість кожного інгредієнта варіюється залежно від його концентрації.

Наприклад, кокосову олійку можна придбати практично в кожному магазині, вона є загальнодоступною та її ціна не висока. Та вона може містити пом’якшувальні речовини, тобто спеціально підібрані кокосові екстракти, що складають основу багатьох значно дорожчих олійок. Пом’якшувальні засоби – це збір усього хорошого в кокосовому горісі, позбавленому цієї комедогенної частини (речовини, яка закупорює пори в шкірі). І це головна відмінність між звичайною кокосовою олією та витягнутими з неї інгредієнтами.

Тому пам’ятайте: орієнтуйтеся не на кількість чи ціну, а на якість інгредієнтів косметики. У вищенаведеному випадку ціна косметичного засобу пропорційна якості використовуваних у ньому інгредієнтів.

3. Потрібно застосовувати креми під очі лише для зрілої шкіри

Це хибне твердження. Шкіра навколо очей загалом абсолютно відрізняється від шкіри на решті обличчя. Пам’ятайте, що навколо очей немає сальних залоз, тому саме тут ми побачимо перші зморшки, синці чи пошкоджені капіляри. Та й перші ознаки втоми можна побачити саме по очах. Ось чому краще використовувати крем на цій ділянці, вже починаючи з 25 років.

Вироблення колагену в шкірі зникає в такому молодому віці, тому варто допомогти собі й інвестувати в хороший крем. При використанні в більш ранньому віці він повністю затримує і уповільнює процес старіння шкіри. Це ідеальні профілактичні заходи, можна почати з легкого крему. Зверніться до спеціалістів Sue – і вам допоможуть підібрати ідеальний косметичний засіб відповідно до вашого віку, особливостей шкіри та потреб.