Скандинавський стиль в українських інтер’єрах: ви вже в тренді?

26.03.2021

Давно минули часи, коли меблі виконували виключно утилітарну функцію. Сьогодні це не тільки функціональний елемент інтер’єру, але і його вишукана прикраса. Якщо ви шукаєте сучасний магазин меблів Львів здивує різноманіттям пропозицій. На думку дизайнерів, одним з найбільш затребуваних різновидів меблів є вироби в скандинавському стилі loft.

Лофт – гармонія функціональності та краси

З англійської назва цього вільного архітектурного стилю перекладається як… горище. Саме там полюбляють працювати творчі особистості – письменники, художники, музиканти. Отож не дивно, що ознаками стилю лофт стали великі вікна, не оштукатурені стіни, поєднання металу та деревини. Важливою частиною інтер’єру є меблі – дивани, столи, стільці, тумби. Торговий центр Марк пропонує розкішний асортимент пропозицій, серед яких кожний підбере ідеальний варіант для свого приміщення.

Ключовими принципами стилю лофт виступає поєднання функціональності, простоти та лаконічного дизайну. Це вдалий варіант як для квартири, так і для офісу або ж закладу громадського харчування, навчального центру або антикафе. Додати в інтер’єр затишку допомагає присутність кімнатних рослин, картин з зображеннями тварин або природи.

Головні ознаки стилю loft

Іноді лофт плутають з модерном, мінімалізмом і навіть хай-теком. Звичайно, всі урбаністичні стилі мають багато спільного, але якщо ви прагнете облаштувати саме лофт-простір, рекомендуємо дізнатися більше про його характерні тенденції:

  • Природність – всі меблі виготовляють з натуральної деревини, використовують натуральну оббивку з тканини або шкіри. Обробка поверхонь – мінімальна, без помпезного декору та вибагливої різьби.
  • Світлі кольори – більшість меблів в стилі лофт мають світлу колірну гаму. При цьому окремі елементи або вставки можуть мати темний відтінок. Щоправда, постулат про «світлий лофт» деякі знані дизайнери заперечують.
  • Матовість – на лицьових поверхнях відсутній глянець… А значить, на столику чи шафі будуть менше помітні відбитки пальців чи плями. Лофт – це практично та зручно.
  • Лаконічний дизайн – втілений у чітких лініях та правильних геометричних формах. Це сприяє універсальності виробів та робить їх доречними у кімнаті будь-якого призначення.

Меблі у стилі лофт прості у повсякденному догляді, адже господині не доведеться витрачати час на протирання численних завитків а-ля бароко.

Незважаючи на деяку стриманість дизайну, справжній loft ніколи не виглядає «прісно», недарма ж його друга назва – промисловий гламур. В такому інтер’єрі вдало поєднуються старовинні речі та новітні аксесуари, бабусин світильник і надсучасна музична техніка. Меблі можна використати для візуального зонування великого приміщення на декілька функціональних зон. Яскравими острівками можуть стати картини або постери на стінах, затишний килим на підлозі або статуетки з деревини чи металу.