Найгучніші інциденти внаслідок порушення кібербезпеки

01.04.2021

Важливість кібербезпеки

Глобальний локдаун завдав удару по більшості технологічних галузей, в тому числі й по сфері кібербезпеки. Побічним ефектом пандемії стало колосальне збільшення числа хакерських атак на бази даних. Останні дослідження показують, що більшість компаній не піклується про належний захист і взагалі не приділяє увагу питанню кібербезпеки.

Компанія FS Group забезпечить надійний захист ваших комп’ютерних систем від несанкціонованого втручання. Чимало корисної інформації на дану тему представлено на сайті https://group-fs.com.

П’ять найбільш помітних інцидентів, які сталися у світі з початку року

  1. Злом Резервного банку Нової Зеландії. На офіційному сайті Резервного банку Нової Зеландії з’явилося повідомлення про те, що він зазнав хакерської атаки: зловмисники отримали доступ до стороннього сервісу для обміну даними, який використовувався для зберігання конфіденційної інформації.
  2. Дані про вакцини проти COVID-19 опинилися в Інтернеті. Європейське агентство лікарських препаратів (EMA) заявило, що хакери опублікували в Мережі дані про ліки і вакцини від COVID-19. Бази даних EMA з інформацією про вакцини Pfizer і BioNTech були атаковані на початку грудня.
  3. Китайська компанія опублікувала дані користувачів. Компанія Socialarks виклала в мережу дані 214 млн своїх користувачів. Причиною інциденту стала помилка у використанні хмарного сховища. У публічному доступі опинилося 318 млн записів з LinkedIn, Instagram і Facebook, які були зібрані незаконно.
  4. Витік даних з сайту MeetMindful. Біля 2,28 млн записів з одного з американських сайтів знайомств були опубліковані в загальному доступі на хакерському форумі. Отримані відомості з сайту MeetMindful містили не тільки реальні імена та профілі на Facebook, але і такі конфіденційні дані, як електронна пошта та адреса проживання.
  5. Найбільша база скомпрометованих даних. На одному з хакерських форумів з’явилася найбільша база скомпрометованих даних — 3,2 млрд пар адрес електронної пошти та паролів — написана суцільним текстом. Це винятковий випадок, тому що населення планети становить приблизно 7,8 млрд чоловік, а це біля 40% від даного числа.

Висновки

Усі ці інциденти — тільки мала частина того, що хакерам щодня вдається зробити з вашою інформацією. COVID-19 змусив компанії переходити на віддалений формат роботи і більше використовувати хмарні платформи. Впровадження 5G зробило пристрої більш доступними для злому, ніж будь-коли. Так глобальна пандемія «допомогла» кіберзлочинцям знайти нових жертв, серед яких:

  • сфера охорони здоров’я;
  • безробітні;
  • віддалені працівники та багато інших.

Усе це вказує на те, що заходи із забезпечення кібербезпеки ніколи ще не були настільки актуальними.