Чому резюме потрібно регулярно оновлювати?

13.04.2021

Шукаючи пояснення того, як написати резюме, ми часто забуваємо про важливість його оновлення. І дарма, адже застаріла інформація суттєво знижує шанси на успіх при отриманні бажаної роботи. Є кілька ключових причин, з яких оновлення резюме має стати обов’язковим для вас.

Відповідність часу

Навіть якщо інформація про вас викладена достатньо чітко і зрозуміло, тенденції змінюються. Наприклад, назви професій та посад змінюються. Сьогодні краще написати «помічник з адміністративних питань» замість «секретар». Років 10 тому було модним підкреслювання особистих якостей та опис професійних планів на майбутнє. Сьогодні акцент варто робити на ключових навичках і кваліфікації. Показуйте, що ви завжди йдете в ногу з часом.

Виправлення помилок

Цілком може трапитися так, що під час написання резюме ви лишили непоміченими помилки. Можливо, це просто надто довгі речення чи вислови, які можна трактувати двозначно. В результаті працедавці не бажають виходити на зв’язок, а ви навіть не можете зрозуміти причину такого ігнорування. Періодично перечитуючи резюме, ви можете виявити такі помилки та усунути їх. Коли мова йде про кар’єру, додаткова уважність та обережність точно не завадять.

Нові деталі

З часом у вас з’являються нові конкурентні переваги для ринку праці. Ви отримуєте новий досвід роботи, закінчуєте курси, вивчаєте іноземну мову, захоплюєтеся новим хобі тощо. Все це обов’язково варто зазначати в резюме. Не можна знати точно, які саме професійні та особисті навички стануть важливими для того чи іншого працедавця.

Оновлювати резюме рекомендується щоразу, коли з’являється важлива інформація для цього. Отримання сертифікату про проходження курсів, закінчення проекту на фрилансі, участь у волонтерській місії, — це лише кілька прикладів того, що є підставою для редагування документу.