5 видів суші, які ви точно ще не куштували

15.04.2021

Колись японські національні страви вважалися екзотикою в інших країнах. Сьогодні ж їх добре знають і люблять в різних куточках світу. Навіть більше – кулінари постійно експериментують, вигадуючи все нові й нові рецепти. Існує величезна кількість варіацій страв на тему японської традиційної кулінарії. І хоча ви можете замовити традиційні та найбільш відомі суші Тернопіль з доставкою, давайте познайомимося й з більш оригінальними рецептами.

Сушіритос

Типовий приклад поєднання кулінарних традицій Азії та Латинської Америки. Страва представляє наполовину суші й наполовину буритос. В Сан-Франциско та Нью-Йорку працює ціла мережа ресторанів під назвою Sushirrito, де ця страва є коронною. В тортилью загортають начинку з рису, різних видів риби та морепродуктів, овочів, м’яса. Часто додають гострий соус, який так полюбляють латиноамериканці.

Хагіс онігірі

Тепер прямуємо до Шотландії. Традиційною стравою цієї країни є хагіс – зварені в баранячому шлунку ліверу з м’ясом, салом та приправами. Якщо ж взяти шматок готового хагісу, загорнути його в рис, обваляти в панірувальних сухарях та обсмажити в олії, ви отримаєте дещо зовсім нове. Звісно, японці від побаченого були б шоковані. Але шотландцям подобається.

Суші чизбургер

Цього разу японська кухня поєднується з північноамериканською. Зазвичай в приготуванні страви використовуються ті ж самі інгредієнти, що й для чизбургера. Тільки замість того, аби вкладати їх в булочку, продукти загортають в рис. Ще один варіант – покласти маленькі яловичі котлети на кружальця рису, додати шматочки підсмаженого бекону та гірчицю.

Торт тірасидзусі

Страву готують у вигляді звичного нам круглого торту. Шари рису чергуються з начинкою: смужками омлету, маринованими овочами, сашимі з риби, овочами. Традиційні тірасидзусі – це велика тарілка вареного рису, на який викладено багато риби. В Японії страва особливо популярна на молодіжних вечірках.

Кіт Кат суші

Фактично це десерт. В ньому на повітряний рис (хоча може використовуватися й звичайний відварений) викладені шматочки солодкого батончика Kit Kat. Все це загортають в смужку норі. Спочатку десерт виник як жарт до 1 квітня, але потім став досить популярним. Сьогодні його можна знайти в багатьох кондитерських магазинах в Японії.