Мікрокредитування в сучасній Україні

28.04.2021

Часом стається так, що грошей до зарплати не лишається взагалі. Й де тоді простому громадянину України шукати необхідні кошти, якщо не вистачає готівки навіть на нагельні потреби? Проте, сучасна мережа Інтернет пропонує дуже простий вихід – це системи мікрокредитування. Якщо маєте на меті дізнатися більше – читайте далі.

Що таке мікрокредитування і які його умови?

Мікрокредитування – це аналог банківських кредитів, які видаються під спрощеними умовами, а також за спрощеною у порівняні з традиційними процедурами видачі умовами. Весь перелік документації, яку необхідно буде надати для того, щоб отримати кредит у відповідній установі включає:

  • Ідентифікатор платнику податку;
  • Паспорт громадянина України.

Важливо зазначити, що людям, які беруть мікро кредит не потрібно надавати довідку про доходи, а також надавати будь-яке майно під заставу. Проте, треба розуміти, що зазвичай розміри таких позик не перевищують декількох десятків тисяч гривень. За деяких умов може знадобитися надати фотографію паспорта, який ви тримаєте у розгорнутому вигляді поряд з вашим обличчям.

Кому можуть стати у пригоді подібні позики?

З урахуванням того факту, що наразі майже усі верстви населення час від часу потребують додаткового фінансування, мікрокредити – це чудова можливість, яка значним чином допомагає утриматись від фінансових негараздів. Можна користуватись послугами будь-якої служби, на кшталт krediti24. До верств населення, яким можуть стати у нагоді подібні позики, можна віднести:

  • Пенсіонери;
  • Студенти;
  • Особи, що знаходяться у декретній відпустці;
  • Усі працездатні, повнолітні громадяни, віком до 90-та років.

Потрібно окремо зазначити, що процентна ставка за такою позикою не перевищує 1% у день. Початкова ставка у більшості випадків буває навіть значно меншою.

Плюси мікрокредитування в порівнянні з традиційними банківськими кредитами

Зауважимо, що на наш розсуд, більша частина сучасних мікрокрединих організацій надає свої позики на доволі вигідних для більшості верств населення умовах. Навіть не зважаючи на те, що вони можуть дещо різнитися, для більшості таких організацій характерні наступні позитивні сторони:

  • Оформлення заявки у будь-якому місці, де є Інтернет;
  • Відсутність необхідності кудись йти задля отримання готівки;
  • Швидкий термін розгляду на видачу позики (зазвичай не перевищує 5 – 10 хвилин).

Окрім того, це ще далеко не усі плюси, які можна виділити у функціонуванні мікрокредитних організації у порівнянні з традиційними банками. Зокрема, вони дозволяють отримати позику на будь-яку картку, на відміну від банків, кожен з яких вимагає брати готівку, або оформлювати власну картку.

undefined