Секрети успішного бізнесу: актуальність психологічної допомоги працівникам

28.04.2021

Сучасне життя сповнене конфліктів та стресових ситуацій, які негативно позначаються на психологічному стані людини, міжособистісних відносин і роботі. Фахівці «Mental Code» впевнені, що щасливі та ментально здорові працівники — запорука успіху будь-якого бізнесу. Наші онлайн-психологи знають, як допомогти пережити складні життєві ситуації та підтримати співробітників компанії. Ми не тільки вислухаємо кожного працівника, але й дамо практичні рекомендації щодо самостійної підтримки на високому рівні емоційних показників.

Послуги психолога та бізнес

Велика зарплата та страховий медичний поліс — не єдині ознаки, за якими потенційний співробітник оцінює фірму при працевлаштуванні. Турбота роботодавця про згуртованість колективу у вигляді спільних виїздів на природу та тимбілдінга, безсумнівно впливає на результат праці. Не меншій ефект приносять і заняття психолога з підлеглими. Спілкування з фахівцем онлайн можна здійснювати як з офісу, так і з дому, використовуючи для цього будь-які ресурси, корпоративну платформу або чат.

Класичні психотерапевтичні заняття у дистанційному режимі обійдуться власнику фірми дешевше, ніж очні зустрічі підлеглого з психологом. На сесіях розглядаються нагальні запити клієнта, вирішуються важливі життєві питання. Психологічні вебінари та інтерактивні командні тренінги допомагають не тільки боротися з тривожністю та депресією. Таке онлайн-спілкування згуртовує співробітників, що, безумовно, позначається на продуктивності праці. Регулярність сесій свідчить про турботу роботодавця, для якого є важливим створення психологічного комфорту у колективі.

Переваги звернення до онлайн-психолога

Наявність штатних фахівців у невеликих підприємствах та фірмах не виправдана з економічної точки зору. У цьому випадку розумним буде звернення до аутсорсингу — замовлення послуг професіоналів зі сторонніх організацій.

Власники компаній, працівники яких отримують психологічну допомогу онлайн, відзначають наступні переваги:

  • зменшення на 18% витрат на рік на оплату листків тимчасової непрацездатності — їх починають брати тільки ті, хто захворів фізично, а не має ментальні проблеми;
  • зростання на 36% ККД фахівців завдяки зниженню симптомів тривожності;
  • додатковий дохід з роботи кожного співробітника — приблизно 22-25 000 грн на рік, тому що ментально здорова людина приділяє своїм посадовим обов’язкам більше часу;
  • зростання конкурентоспроможності компанії — цінні фахівці роблять вибір на користь підприємств, власники яких всебічно піклуються про команду, у тому числі — про психологічний комфорт її членів.

Душевний спокій та упевненість у майбутньому створює стабільний стан речей. Останній час потреба у послугах психолога багаторазово зросла через пандемію та самоізоляцію. Фахівці «Mental Code» відзначають невтішне збільшення депресій, рівня тривожності, паніки та інших розладів.

Допомога психолога онлайн сприяє пристосуванню співробітників до ситуації, що склалася не тільки в Україні, а й у всьому світі. Досвід наших фахівців підтверджує — через кілька дистанційних занять працівник перестає боятися втратити роботу через звільнення. Завдяки психологічним сесіям покращуються стосунки з членами колективу, з’являється взаєморозуміння з дітьми та гармонія у сімейних відносинах.